“Avukatların Geleceğiyle Oynanmamalı”

“Avukatların Geleceğiyle Oynanmamalı”

“Avukatların Geleceğiyle Oynanmamalı”

A+A-

Denizli’de Adli Yıl açılışı törenle yapıldı. Müjdat İlhan, “Avukatların itibarlarıyla ve gelecekleri ile oynanılmamalı, haklarında gereksiz ve orantısız koruma tedbirlerine başvurulmamalıdır. Avukat soruşturmalarına KHK ile getirilen yeni düzenlemeler savunma hakkını kısıtlama amacı ile kullanılmamalıdır” dedi.

Denizli’de 2017 -2018 yılı Adli Yıl açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Denizli Valiliği önünde 2017 -2018 yılı Adli Yıl açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, parti temsilcileri ve hukukçular katıldı.  Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Atatürk Anıtı’na çelenk koydular.

Müjdat İlhan, şehit olan Cumhuriyet Başsavcı Mustafa Alper’i unutmadı. İlhan,“2017-2018 adli yılının ulusumuza, ülkemize ve Denizli’mize hayırlı olmasını diliyor, ömrünü adalete ve onun sağlanmasına vakfeden şu anda aramızda bulunamayan avukat, hakim, savcı ve  tüm meslektaşlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum. Elim bir kaza da kaybettiğimiz değerli Cumhuriyet Başsavcımız  Mustafa Alper ve emektar Muzaffer abimizi de bu vesile ile rahmetle anmak istiyorum” diye konuştu.

 

“Dedikodu ve varsayımlarla hareket edilmemeli”

 

Denizli Barosu olarak  kimden ve ne zaman gelirse gelsin darbelerin karşısında olduklarının altını çizen İlhan, hiç kimsenin savunma hakkı kısıtlanmadan suçlu ve suçsuzların birbirinden ayırt edilmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Müjdat İlhan, “Bu doğrultuda, yargısal bir görev yapan biz avukatlara karşı da bir takım soyut vehim, zan ve söylentilerle, siyasi mücadele temelinde “dedikodulara” dayanılarak hareket edilmemeli, varsayım ve olasılığa binaen avukatların itibarlarıyla ve gelecekleri ile oynanılmamalı, haklarında gereksiz ve orantısız koruma tedbirlerine başvurulmamalıdır. Avukat soruşturmalarına KHK ile getirilen yeni düzenlemeler savunma hakkını kısıtlama amacı ile kullanılmamalıdır. Kısaca konumlarının gerektirdiği dikkat ve özen tüm yetkili birimlerce gözetilmeli, sürecin meşruiyetini zedeleyecek gereksiz sorunlara yol açılmamalıdır” dedi.

 

“Yargı Bağımsız Olmalı”

 

Yargı bağımsızlığı vurgusu yapan Müjdat İlhan, “Denizli Barosu olarak  talep ve beklentimiz Yargının, bu tür karanlık yapı ve örgütlere mensup olanlardan arındırılarak, hiç bir güce ve iktidara tabi ve bağımlı olmaması, üyelerinin liyakat esasına ve objektif ölçütlere göre belirlenmesidir. Kısaca görmek istediğimiz; yalnızca Türk Milleti adına, hukuka ve vicdanına göre karar verecek Cumhuriyetin yargısıdır. Bu hususlarda gerekli hassasiyetin gösterileceğini umut etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

 

OHAL ve KHK’ları eleştirdi

 

Barosu Başkanı Müjdat İlhan, “İçinde bulunduğumuz süreçte uzatılmaya devam eden OHAL ve çıkarılan KHK lerin hukuki güvenliğimiz açısından sorun yaşatmakta olduğunu görmekteyiz. Yargıya kapalı idari kararlar ve yapılan yasal düzenlemeler adalete olan güveni ve adalet beklentilerini örselemektedir. Yargının kurucu unsuru hakim savcı avukatların mesleğini icra ederken karşılaştıkları her türlü sorun doğrudan yurttaşımızın hak arama hürriyetinin  önünde büyük bir engeldir. Başta siyasi irade ve HSK  hakim ve savcılarımızın

Kürsü bağımsızlığı, yargıç teminatı konularında gereken hassasiyeti gösterilmeli adalete güven yeniden tesis edilmelidir” dedi.

 

İlhan, “Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyet değerlerine, demokrasi ve milli egemenliğe, laik demokratik Cumhuriyetimize bağlılığımızı dün olduğu gibi bugün de sürdüreceğimizi, tüm kurum ve kurallarıyla hukuk ve demokrasinin tek çare olduğunu, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu bir kez daha yineliyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, "Efendiler ve ey Ulus biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır." diyor, tüm avukatlarımızın yargıçlarımızın, savcılarımızın ve adliye çalışanlarımızın yeni adli yılını kutluyor, sevgi ve saygılar diliyorum” açıklamalarında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.