"AKP kadrolarına açıkça söylüyorum''

"AKP kadrolarına açıkça söylüyorum''

Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair torba Kanun Tasarısı'nda söz alan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, devletin yaşadığı krizin sorumlularının devleti KHK ile yönetmeye kalktığını

A+A-

Arslan'ın açıklaması şöyle:

Yıllardan beri FETÖ'yle birlikte hareket ederek devletin yönetimini, Emniyetin yönetimini, adliyelerin, yargının yönetimini ellerine bıraktınız.

 

 

HATALARDA ISRAR EDİYORSUNUZ

En sonunda darbe girişimiyle karşı karşıya kalan bir Türkiye'yi ortaya çıkardınız.

Meclisinin ve siyasi partilerin, halkın girişimiyle karşı konulan bu darbe girişimi sonucunda çıkan sonuca rağmen hâlâ yanlış yapmaya devam ediyorsunuz.

Özellikle kanun hükmündeki kararnamelerin amacını aşan bir şekilde kullanılıyor olması, devletin esasını ilgilendiren konularda değişiklik yapılması, bilhassa askerî okulların kapatılması, devletin kanunla düzenlemiş olduğu konuları kanun hükmündeki kararnamelerle değiştirmeye çalışmanız, Türkiye'yi daha zor koşullara sokacaktır.

Şimdi kanun hükmündeki kararnamelerle yaptığınız değişiklikler gelecekte telafisi imkânsız zararları ortaya koyabilecektir. Öyle hatalar, yanlışlar yapıyorsunuz ki biz muhalefet olarak tekrar tekrar söylememize rağmen aynı hataları yapmakta devam ediyorsunuz.

İşte FETÖ'cülerle ilgili yıllarca dedik ki: Bunlarla iş birliği yapmayın. Liyakate mutlaka tabi tutun ve insanları hak etmedikleri yerlere getirmeyin. FETÖ'cüleri ellerinizle büyüttünüz, bugün devletin ve milletin başına bela ettiniz.

PKK'yla ilgili konuda dedik ki: Onlarla müzakere etmeyin, mücadele edin. Onları hoş gördünüz, onları güçlendirdiniz, dağdan şehre inmesine, silahlanmasına, hendeklerin kazılmasına sebep oldunuz. Bugün onları temizleyemiyorsunuz.

IŞİD'le ilgili yanlış yapıyorsunuz dedik. Ama dediniz ki: "Onlar üç beş tane yaramaz çocuk. Onlar bir şey yapamaz." Bugün Orta Doğu'nun ve Türkiye'nin başına bela olan bir örgüt konumuna getirdiniz.

Suriye'yle ilgili politikanızın yanlış olduğunu söyledik ve durup dururken Suriye'yle Türkiye'nin başını belaya soktunuz ve bugün gerçekten Türkiye'nin başına bela olan, çözülemeyecek noktaya getirdiğiniz bir noktaya getirdiniz.

 

DEVLET MALI KANUNLA SATILIYOR

 

Öyle bir fırsatçılık peşindesiniz ki; şimdi bu kanunla 111 kamu kurumu arazisini yok pahasına Özelleştirme İdaresi’ne devretmeye kalkıyor, paralel bir hukuk sistemi, paralel bir ekonomi, paralel bir hazine, paralel bir Varlık Fonu kurmaya kalkıyor, “Nereden buldun” sorusunu Maliyeden silmeye çalışıyorsunuz.

VARLIK FONUYLA BAŞBAKANLIĞA ARKA BAHÇE AÇILIYOR

 

Varlık Fonuyla, bütçe denetiminden uzak, Başbakanlığın arka bahçesi olacak kanunlarüstü bir şirket kuruyorsunuz.

 

“Stratejik yatırım” adı altında, vergiden muaf biçimde tüm projeleri Saray’ın iznine bağlıyor; çılgın projeye yandaşlar için vatandaşın cebinden kaynak yaratıyorsunuz.

Bu yasa ile 111 kamu kurumu arazisini hiçbir ihale gözetmeden, mali denetimden kaçıracak, Cumhuriyetin kamusal değerlerini toptan tasfiye edeceksiniz.

KHK'LARLA DEVLET KRİZİ ÇÖZÜLEMEZ

 

KHK'lar yoluyla öğretmeni sözleşmeli olmaya mahkum eden, 200 yıllık kurumları kapatırken siyasi hesap vermekten kaçındınız. Yurt sorununu seyredip çocuklarımızı cemaat yurtlarına mecbur bıraktınız. 2010 KPSS mağdurlarına hala bir yol gösteremeyen, Sarayda israf gösterisi yapıp, devlet binasını satarak bütçeye kaynak aktaracağını zanneden, bugün Kamulaştırma yasası değişikliğiyle vatandaşının malını gasp eden bir devlet anlayışıyla yine hiçbir şeyden ders almadığınızı kanıtladınız.

 

Bunları söylüyoruz, bunları dikkatle izlemenizi, bu hatalardan dönmenizi tekrar ediyoruz, tekrar tekrar söylüyoruz..."

Kazım ARSLAN

CHP Denizli Milletvekili

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.