''Yapılan Zam Oranı Kabul Edilemez''

''Yapılan Zam Oranı Kabul Edilemez''

''Yapılan Zam Oranı Kabul Edilemez''

A+A-

Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen (TSS) Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, hükümetin yaptığı zam oranını kabul edilemez olduğunu söyledi.  

 

Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen (TSS) Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, bu yılki toplu sözleşme görüşmelerinde tam bir orta oyununun sergilendiğini kaydederek, “Kamu çalışanları ve emeklilerin 2018-2019 yılı mali ve sosyal haklarının belirlendiği 4. Dönem Toplu sözleşme görüşmelerinde Hükümet ile yetkili konfederasyon karşılıklı olarak imzaları atarak memurun ve emeklilerin bütün ümitlerini bir kere daha masada bıraktılar. 2013 ve 2015 yılında “Tarihi başarı” olarak ifade ettikleri ancak yaşanan kayıplarla “Tarihi hezimete” dönüşen Toplu sözleşmelerin daha beteri 2017 yılında eklendi” dedi.

 

“İşçiye Kesenin Ağzı Açıldı, Memura Gelince Yok”

 

Yapılan zam oranının kabul edilemez olduğunu belirten Kurşunoğlu, Sendikacılık farkından kaynaklı olarak, hükümetin, kamu işçisine verdiği zammı sıra memura gelince sakındığını vurgulayarak, “Kamu işçisine yüzde 12,5 bunların yanında ikramiyelerine 250 TL ve 3 bin TL altında alanlara 90 TL iyileştirme yapan aynı siyasal iktidar, memura gelince kesenin ağzını sıkı sıkı bağlıyor. Neden acaba? Bu sendikacılık farkıdır” diye konuştu.  

 

Sendikaları eleştirdi

 

Kurşunoğlu, “2015 yılında yine bu salonda imzalanan toplu sözleşme imza töreninde ki o da oldukça kötü bir toplu sözleşmeydi aslında. İşte bu aynı ekip alkışlarla, sloganlarla, “Tarihi başarı elde ettik” diye naralar atarak imzaladılar. Şimdi ise sesleri dahi çıkmadı. Yüzlerinden düşen bin parça. Peki neden imza atıyorsunuz o zaman? Size silah mı çektiler, neden imza atıyorsunuz? İmza atılırken resimleri görün, ikisi ayakta diğerleri oturuyor, protesto edercesine. Protesto edecekseniz imza atmayacaksınız. Toplu sözleşme masasındaki sendika başkanlarının tepkilerini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. İmza atılmış ama sendika başkanlarından iki tanesi ayağı kalkmış, diğerleri protesto edercesine masada oturuyor. Gönüllerin razı olmadığı açıkça belli ama yapılan bir şey yok. 20 milyon insanı hesaba katmadan yapılan bir zam politikasıdır. Bunları Türkiye Kamu-Sen olarak kabul edemeyiz” diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.