''Vah Benim Yırtık Donlu Bakanım Vah''!

''Vah Benim Yırtık Donlu Bakanım Vah''!

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin Denizli Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın açıklamasında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci hakkında şok iddalarda bulundu.

A+A-

Keskin:Avanta ekonomisinin uygulandığı ülkelerde yolsuzluğu, hırsızlığı ve vurgunu engellemek olanaksızdır. Bu yapının işlerlik kazandığı ortamda ahlak, erdem; hırsızlık, yolsuzluk vurgun yapılırken binilen teknenin adıdır.

Avanta anlayışının hakim oldu bir sistemde; doğanın tahribatı, tarihi zenginliklerin yok edilmesi  sistemin mantığının bir gereğidir.

Yağma ,hırsızlık ve  vurgun mantığına dayanan avanta anlayışında, hukukun üstünlüğünden yargı bağımsızlığından basın özgürlüğünden kuvvetler ayrılığı  ilkesinden , haktan ve hukuktan söz etmek olanaksızdır. Omurgasında ''yap işini dön köşeyi'' anlayışı olan avanta ekonomisinde, fazilet kırıntılarıyla faziletsizlikler örtülmeye çalışılır. Bu anlayışın somut örneklerini Denizli'de gözlemleyip saptamaktayız.

AKP Denizli Milletvekili ve Ekonomi Bakanı sayın Nihat Zeybekçi,belediye başkanı iken 2010 yılında AKTUR Araç Muayene İstasyonları ve İşletmeciliği A.Ş. nin yüzde 49.5 hissesini , 13 milyon 860 bin liraya Denizlili İşadamı Rıza Akça'dan devir almıştır. Rıza Akça'nın Akça şirketinin AK hecesi, Nihat Zeybekçi'nin Turkuaz şirketinin TUR hecesi birleştirilerek daha önceden  kurulan AKTUR, Zeybekçi Belediye Başkanı iken ihaleyi almış ve işlem bittikten sonra ortaklık resmiyete dökülmüştür.

2011 yılında Milletvekili, 2013 yılında da Ekonomi Bakanı olan Zeybekçi 2014 yılında şirketlerine bir yenisini daha eklemiştir. 2014'ün eylül ayında NATURAK Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. adında kurulan bu şirketin yüzde 99.96'lık hissesi AKTUR A.Ş. ye aittir. Sermayesi 33 milyon liradır.Yani, Akça-Zeybekçi ortaklığı olan Aktur,yeni şirketin de sahibidir.

Her fırsatta Denizli sevdasından , Denizli'ye hizmet getirmekten bahseden Zeybekçi'nin ortağı olduğu her iki şirketin merkezinin İzmir'de aynı adreste olması manidardır.

GÖVEÇLİK'TE İMAR OYUNU VE BÜYÜK VURGUN

Bir zamanlar Göveçlik İplik Sanayi A.Ş.ye ait olan  sonradan DEMPA A.Ş.ye geçen toplam 110 bin m2'lik arsa ile ilgili imar oyunları, yeni bir yolsuzluğa kapı açmıştır. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi 21 Ağustos 2014 gün 496 sayılı kararıyla DEMPA A.Ş.ye ait olan 141 ada 4 parselde kayıtlı 100 bin m2'lik sanayi alanını ticaret ve konut alanına, aynı şirketin 305 ada 1 parselde kayıtlı 10 bin m2'lik konut alanını da özel sağlık ve eğitim alanına dönüştürmüştür.

Ne tasadüf ki, Denizli kaybediyor Zeybekçi ve şirketi kazanıyor. Yapılan plan değişikliği ile 100 bin m2'lik arsanın emsal değeri 0.50'den 1.00'e çıkarılıyor.Böylece  50 bin m2 fazla inşaat yapılaşma izni veriliyor. Yani 200 m2 büyüklüğünde en az 250 adet süper lüks daire şirket sahiplerine peşkeş çekiliyor.

Göveçlik bölgesindeki halkımız 2-3 katlı evlerle yetinirken,bu imar değişikliğiyle gökdelen yapma hakkı veriliyor.Bu uygulama hangi vicdana ve ahlak kuralına sığmaktadır sayın Zeybekçi ?

Zeybekçi'nin ortak olduğu Naturak A.Ş. kasım 2014 tarihinde Dempa A.Ş.nin 110 bin m2'lik arsasının yanı sıra  aynı yerdeki yine Dempa A.Ş.'ye ait 300 ada 1 parseldeki 10.800 m2'lik arsa ve 301 ada 1 parseldeki 9977 m2'lik arsaları 28 milyon 710 bin liraya alarak toplam arsa alanı 131 bin m2'ye yükseltmiştir.

 

Eylül/2014 yılında kurulan Naturak A.Ş. 2 ay sonra kasım /2014 tarihinde Dempa A.Ş.den 4 gayrimenkulunün tapularını devir almıştır.Tapuda intikal yapılmasına karşın ocak/2015'te Merkezefendi Belediye meclisine Dempa A.Ş. adına imar değişikliği dosyası gelmiştir .Bu işlemle,ne saklanmak istenmiş ve neyin üzeri örtülmeye çalışılmıştır. Nasıl oluyor da kasım/2014'te Naturak A.Ş.ye devir edilen arsalarla ilgili Dempa A.Ş. imar değişikliği talebinde bulunuyor. Arsasını satan bir şirket, Zeybekçi'nin şirketinin iş takipçisi mi ki plan tadilatı istiyor?

Usulsüzlük ve yolsuzluk bununla da bitmiyor.5000' lik nazım plan değişikliği 110 bin m2'lik iki tapu üzerinden yapılıyor. 1000'lik uygulama plan değişikliği ise 131 bin m2'lik 4 tapu üzerinden gerçekleştiriliyor.

Ey Denizli aşığı Zeybekçi! Belediye başkanlığı yaptınız.Bu konudaki usulü bilmez misiniz.5000'lik plan olmadan 1000'lik plan olur mu.Hangi yasaya veya yönetmeliğe dayanarak bu işlem gerçekleştirilmiştir ?

Hukuksuz ve usulsüz işlemlerle; toplamda  kendi payına  500 adet lüks konut,onlarca işyeri,mağaza,okul ve sağlık tesisi sahibi olmaya namzet  ''fakir ve zavallı '' bir siyasetçimiz var. Vay benim ''Yırtık donlu fakir Ekonomi Bakanım vay.

Siyasi ahlak, sayın Zeybekçi'nin zaman geçirmeden Bakanlık' tan istifa ederek siyasetten çekilmesini gerektiriyor.

Yapılan usulsüz ve haksız işlemlerle ilgili Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum dedi.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.