''Kadınlar Sağlıklı İse Aileler Sağlıklıdır''

''Kadınlar Sağlıklı İse Aileler Sağlıklıdır''

''Kadınlar Sağlıklı İse Aileler Sağlıklıdır''

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Merkezefendi Ketem işbirliğinde düzenlenen sağlık taramaları çerçevesinde kadınlara kanserde erken tanının önemini anlatıyor.

 

Kadınların sağlıklı bir yaşam sürmesine katkı sağlamak için çeşitli eğitim seminerleri düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, kanserde erken tanının önemine dikkat çekiyor. Merkezefendi Ketem işbirliğinde güzel bir çalışmaya imza attıklarını ifade eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, "Son 1 yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz programlarla Merkezefendi Ketem’de yaklaşık bin kadınımızın sağlık taramasından geçmesini sağladık. Kadın Meclisi olarak ‘Kadınlar sağlıklı ise aileler sağlıklı, aile sağlıklı ise toplum sağlıklı olur’ diyoruz. Denizli’de sağlıklı ve mutlu kadınlar görmek bizim en büyük temennimiz” dedi.

 

Riskli hastalar hastanelere sevk ediliyor

 

Merkezefendi Ketem Sorulumu Doktoru Özlem Yılmaz ise, “Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ile gerçekleştirdiğimiz sağlık taramaları çerçevesinde her perşembe günü kadınlarımıza meme kanseri ve rahim ağzı kanseri ile ilgili bilgiler vererek erken tanının önemine dikkat çekiyoruz. Bugüne kadar yaklaşık bin kadınımızı Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin desteği ile sağlık taramasından geçirdik. Risk taşıyan hastalarımızı ise hastanelere sevk ederek tedavilerinin başlamalarını sağladık” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.