''Diyabette Erken Teşhis Çok Önemli''

''Diyabette Erken Teşhis Çok Önemli''

''Diyabette Erken Teşhis Çok Önemli''

A+A-

14 Kasım Diyabet Günü etkinliği kapsamında Tavas Belediyesi'nde gerçekleşen "Çare Erken Tanı" eğitim semineri yoğun katılımla gerçekleşti.

Proje kapsamında Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Aşık'ın diyabet eğitimiyle sağlık seminerleri başladı. Bunun yanında Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özge Güngör Akkuş ve Genel Cerrahi Uzmanı Aydın Keskin de sağlık seminerinde vatandaşları bilgilendirdiler.

Tavas Belediyesi Toplantı salonunda gerçekleşen eğitime, çok sayıda vatandaş katıldı.

DİYABET TEDAVİSİNDE YASAK YERİNE, DOĞRU BESLENMENİN ÖNEMİ BÜYÜKTÜR.

Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen diyabet toplantısında konuşan Doç. Dr. Mehmet Aşık, diyabet tanısı konulmuş hastalara yaşam stili değişikliğini incitmeden, ürkütmeden izah edilmesi gerektiğini belirterek, "Zira toplumda diyabet hastalığına ve diyabet tedavisine bakış açısı oldukça ön yargılıdır. İnsülin tedavisi dediğimiz an hastalarımız çok telaşa kapılıyor. İnsülinin vücut için sağlığını anlattığımızda biz onu öyle bilmiyorduk diyorlar. Toplumumuzda şeker rahatsızlığıyla ilgili çok fazla yanlış bilgilendirme ve kulaktan dolma bilgi var. Biz bu yanlış algıları kırmak için buradayız. Şeker hastalığında beslenmenin önemi büyüktür. Diyabet tedavisinde yasaklar yerine, hastaya, sağlıklı bir bireyin ne kadar besin tüketmesi gerektiği anlatılmalıdır. Sağlıklı bir bireyin ihtiyacı olan gıdayı birkaç öğünde alabilecekken, bir diyabet hastasının alması gereken besini altı öğün olarak, üç ana ve üç ara öğün şeklinde alması gerekir. Bu sebeple günlük alınması gereken besin miktarının zamana yayılması sebebiyle hastanın güne erken başlaması gerektiğinin de anlatılması gerekir" dedi.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Bilinçlendirme ve farkındalık yaratma konusunda eğitim seminerlerimiz devam edecek. Bu tür eğitici ve bilgilendirici faaliyetlere verdikleri önemden dolayı değerli doktorlarımıza teşekkür ediyorum. Diyabet tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de önemli sağlık sorunlarından biridir. Diyabet tanısı konan hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Artan obezite, kalıtımsal faktörler, hastalığı gün geçtikçe tetiklemekte ve hastalık görülme sıklığı artmaktadır. Bu tür toplantıların yararlı ve devamlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.