''Asıl Darbe Gazete Manşetleri''

''Asıl Darbe Gazete Manşetleri''

Demokrat parti Denizli il başkanı Aşkın çelik 28 Şubat’ın yıldönümü dolayısıyla yaptıkları açıklama

A+A-

“Ankara Sincan’da tankların sokaklara inmesini bir kenara bırakırsak, bu darbede asıl silah gazete manşetleridir” 

“İktidarın ve liderlerinin, 15 Temmuz’da şehadete eren kahramanlara rahmet okurken, bir taraftan da tahakkümlerine kılıf olan darbe girişimi için Allah’a şükretmeleri tutarlıdır”

“28 Şubat kararları, 20 yıldır gördüğümüz üzere milletin, Türk Siyaseti’nin ve demokrasinin 20 yılına mal olmuştur”

28 Şubat kararların alınışının yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Çelik 28 Şubat kararlının memleketimizde siyasetin ve demokrasinin 20 yılına malolduğunu kaydettiği açıklamasında postmodern darbe olarak nitelendirilen 28 Şubat’ın asıl silahının da gazete manşetleri olduğunu ifade ett

“20. yılında görüyoruz ki memleketin 20 yılına mal oldu”

Olağan bir MGK toplantısı sırasında Türkiye’ye olağanüstü bir dönem yaşatacak olan kararların alınması ile Dünya’da birçok ülkenin sahip olmadığı “darbeler tarihi”mize, yeni, kara bir sayfa açan 28 Şubat kararları, 20 yıldır gördüğümüz üzere milletin, Türk Siyaseti’nin ve demokrasinin 20 yılına mal olmuştur.

Yirmi yıldır Türkiye, bir taraftan 28 Şubat’ın bir taraftan da post-modern darbe olarak adlandırılan bu darbeye sebep olan aklın palazlanmasına sebep, 12 Eylül’ün sancısını çekmektedir.

“Gerçek bir üst akıl oyunudur”

Tıpkı ardıllarında olduğu gibi, “demokrasi” söylemi ardına sığınan ve milli iradeye gem vurmak, bir kesimin sultasını devam ettirmek adına alınan kararlar, gerçek bir “üst akıl” ürünüdür.

27 Mayıs Darbesi ve 12 Eylül’de olduğu gibi, bu darbenin müsebbipleri de darbenin gerçekleşebilmesi adına birtakım olayları, söylem ve hareketleri beslemiş, darbe için kamu desteği alabilmek adına türlü senaryoları hayata geçirmişlerdir.

“Manşetler, paletlerden etkili olmuştur”

Darbe dendiğinde akla askeri kanadın geldiği, ancak tecrübelerle sabit olduğu üzere, darbenin bir zümrenin değil bir zihnin ürünü olduğu malumdur. Bir darbe tasavvurunda birçok insanın aklında ne yazık ki askere dair imgeler canlanmaktadır.

Askerin sokağa çıkması ile gerçekleştiği düşünülen darbelere bir istisna, şüphesiz ki 28 Şubat Darbesi’dir.

Ankara Sincan’da tankların sokaklara inmesini bir kenara bırakırsak, bu darbede asıl silah gazete manşetleridir.

Basın ve gazetecilik ilkelerini bir kenara koyarak güçlünün memuru olmak şeklinde işleyen bir güruhun 28 Şubat’ta gerçekleşen darbeye verdiği destek, halen hafızalardadır. O gün atılan manşetler, paletlerden etkili olmuş hatta ve hatta paletlerin asfalta inmesine katkı sunmuştur.

“28 Şubat’ta ihtisas yaparak tecrübelerini sahaya aktardılar”

O dönem, 12 Eylül Darbe Anayasası ile askeri kanat içinde güç kazanmış bir zihnin gücünü ikrar ederek “katiplik” yapan gazetelerden tutun da, bugün, 28 Şubat’ı lanetlemesine karşı, hem 12 Eylül’e hem de 28 Şubat’a rahmet okutan işlerin, ilişkilerin içinde olanlar, 28 Şubat’ta ihtisas yapmış, darbe konusunda saha deneyimi edinmiş ve bu tecrübeyi sahaya aktarmışlardır.

“Gerçek mağdurlar; ülkenin mütedeyyin insanları, gerçek demokratları, fikri ve vicdanı hür yaşayanlarıdır

Biz yine “yine de milletim” diyeceyiz

Tüm yaşananlara rağmen, bu geleneğin inancı gereği Demokratlar her daim “milletim” demeye devam edeceklerdir.

“Şehitlerimize ve aramızdan ayrılan demokrasi aşıklarınarahmet diliyorum”

Türkiye’de demokrasi diyen, demokrasi diyerek şehadet şerbeti içen, ne gibi bir sorun ve engelle karşılaşırsa karşılaşsın milletin huzuruna varan, demokrasiye inanan, son nefesine kadar demokrasiyi haykıran şehitlerimiz başta olmak üzere, 28 Şubat’ın yıl dönümünde, o gün dik durarak milletin yanında saf tutmuş tüm değerli siyasilerimizi, parti temsilcilerimizi, Türk Siyaseti’nin ve demokrasisinin yılmaz bekçilerini saygı ile anıyor, şehitlerimize ve aramızdan ayrılan demokrasi aşıklarına rahmet diliyorum.”

​​​​​​​​​​​​​Demokrat parti denizli il başkanı aşkın ÇELİK

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.