Zolan'dan İçme Suyu İçin Ciddi Uyarı!

Zolan'dan İçme Suyu İçin Ciddi Uyarı!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentte yaşanabilecek su sıkıntısı konusunda vatandaşları uyardı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında kentte yaşanabilecek su sıkıntısına karşı vatandaşlara uyarıda bulundu. Yapılan yazılı açıklamada kentte 82 sondaj kuyusunun bulunduğunu belirten Başkan Zolan, vatandaşların içme su ihtiyacını karşılamak için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Açıklamasının devamında Başkan Zolan, “Bilindiği gibi Denizlimiz bu yıl beklenen yağışları alamadı. Kentimize düşen toplam yağış miktarı geçen yıla göre yüzde 40 dolayında daha az olduğu için içme suyu kaynaklarımız da yeterince beslenemedi. İçme suyu amaçlı kullanılan sondajlarımızda yaptığımız incelemelerde ise, yeraltı suyu seviyesinin düştüğü, sondaj kuyusu debilerinin ise geçen yıla göre yüzde 40 dolayında azaldığı görüldü.

Ayrıca Merkez ilçelerimiz olan Merkezefendi ve Pamukkale içme suyunun karşılandığı Gökpınar ve Derindere ana kaynaklarının geçen yılın haziran ayına göre yüzde 37 oranında azaldığı tespit edildi” dedi.

Son olarak olumsuzluklara karşı vatandaşları daha duyarlı olmaları konusunda uyaran Zolan, “İlimizde yazın en sıcak günlerinin yaşanabileceği Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında kaynak ve sondaj debilerinin daha da azalacağı ön görülürken, önümüzdeki dönemlerde su sıkıntısı yaşanabilecek. Vatandaşlarımızın içme suyu ile sulama yapmaması gerekir. Merkezde bahçe abonelerinin ve tüm Belediyelerimizin Park ve Bahçe ve Refüj sulamalarını gece saatlerinde yapmaları gerekir. Ayrıca tüm vatandaşlarımızın konuyla ilgili daha duyarlı davranarak suyu israf etmeden kullanması tavsiyesinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.