Zeybek Kavşağı daha güvenli olacak

Zeybek Kavşağı daha güvenli olacak

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 121 Dev Projesi kapsamında açıkladığı Zeybek Köprülü Kavşağı projesi bütün hızıyla sürüyor. Trafik yoğunluğunun yanında geçmişte onlarca ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığı

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın açıkladığı 121 Dev Proje kapsamında yer alan Zeybek Köprülü Kavşağı çalışmaları bütün hızıyla sürüyor. Dokuzkavaklar ve Sevindik mahallelerini birbirine bağlayacak olan proje kapsamında yapılan çalışmalarda kavşaktaki kazık imalatı sona erdi. Hafriyat çalışmalarının sürdüğü alanda başlık kirişleri ve prefabrik kirişleri yerleştirilecek. Ardından yol ve asfalt işlemlerinin tamamlanacağı proje kısa süre içinde hayata geçirilerek Denizli halkının hizmetine sunulacak. Trafik yoğunluğunun yanında geçmişte onlarca ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığı kavşak yeni yüzüyle güvenli bir hale gelecek. Bölgedeki trafik yoğunluğunu sona erdirip Denizli-Ankara yolunda kesintisiz geçişlerin sağlanacağı proje ile kavşak sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazaların yaşandığı bir bölge olmaktan çıkacak.

 

Trafik yoğunluğu kalmayacak

 

121 Dev Proje kapsamında ulaşım yatırımlarına büyük bir pay ayırdıklarını anlatan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Zeybek Köprülü Kavşağı, Denizlimizin en önemli ihtiyaçlarından birini karşılayacak. Burada trafik yoğunluğu ve bekleme süreleri şehir ortalamasının çok üstündeydi. Daha önemlisi sıkça trafik kazaları yaşanıyordu. Maddi hasarlar bir yana burada birçok canımızı yitirdik. Maddi ve manevi anlamda canlarımızın daha fazla yanmaması ve trafik yoğunluğunu sona erdirmek için başlattığımız Zeybek Köprülü Kavşağı projemizi kısa zamanda hayata geçerek Denizlimizin hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

 

Vatandaşlardan büyük destek

 

Alanda meydana gelen ölümlü ve maddi hasarlı kazaların önüne geçmek ve trafik çilesini sona erdirmek için başlatılan proje vatandaşlardan da büyük destek görüyor. Mahalle sakinlerinden emekli Ahmet Bayrak, “Burada çok kazalar oluyordu. Proje Denizlimiz için çok iyi olacak, bilakis kazalar yaşanmayacak. Yakıt tasarrufu sağlanacak” dedi.

 

“Başkanımızdan Allah razı olsun”

 

20 yıldır burada esnaflık yaptığını belirten 42 yaşındaki Musa Kavurkacı, “Işıkların olduğu zamanda burada çok fazla kaza yaşanıyordu. Köprülü kavşağın yapılmasıyla birlikte kazaların olmayacağını ümit ediyorum. Osman Başkanımızdan Allah razı olsun diyoruz. Buraya geldi halimizi hatırımızı sordu. ‘Çalışmalar dolayısıyla verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz’ dedi. Aksine biz bu hizmetlerinden dolayı çok memnunuz” diye konuştu.

 

“Kazalar önlenecek”

 

Bölge esnaflarından İrfan Kısa ise, “Yapılan hizmetten dolayı çok memnunuz. Daha önceden burada sürekli kazalar olmaktaydı. Bu kazalar önlenecek. Özellikle şehirler arası geçen araçlar için çok faydalı olacak. Denizli için çok güzel bir hizmet bu. Umarım en kısa zamanda biter. Denizli’ye hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.