Yükselen feryatlar yürekleri dağladı!

Yükselen feryatlar yürekleri dağladı!

Türkiye’yi acıya boğan alçak saldırıda hayatlarını kaybedenler gözyaşı ve feryatlar eşliğinde toprağa veriliyor. Yürekleri ateşle kavrulan anneler, babalar kardeşler ve eşleri teselli etmek mümkün olmadı

A+A-

Ankara’daki terör saldırısında yaşamını yitirenlerden 7’si dün Karşıyaka Mezarlığı’nda, 1’i Polatlı’da, 2’si ise Kırıkkale’de son yolculuktlarına uğurlandı. Hazine Müsteşarlığı’nda özel güvenlik görevlisi Murat Gül (27), Milli Eğitim Bakanlığı çalışanı Hamide Sibel Çetinkaya (55) ile üniversite öğrencisi Feyza Acısu’nun (22) cenazeleri Karşıyaka Mezarlığı Camisi’ne getirildi. Gül’ün yakınlarından biri, “Bir şehit verdik, hepimiz şehit olacağız. Canımız feda olsun. Keşke o şehitlerin içinde ben de olsaydım” ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’ne bağlı Bilgi Edinme Merkezi çalışanı 2 çocuk annesi Çetinkaya’nın ise Cebeci’de oturan annesini ziyaretinin ardından metro durağından çıktığı sırada saldırıya maruz kaldığı öğrenildi. Feyza Acısu’nun ise Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı 4. sınıf öğrencisi olduğu bildirildi. Cenazeler kılınan namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. Bu törenin ardından Muharrem Çermik (80), Bağdat Çermik (72) ve Perihan Çermik (55) ile emekli öğretmen Yaşar Durakoğlu’nun (69) naaşları da Karşıyaka Mezarlığı Camisi’ne getirildi. Cenazeler Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. Muharrem, Bağdat ve Perihan Çermik’in Anayasa Mahkemesi’nde teknisyen olarak görev yapan Tuncay Çermik’in ailesi olduğu öğrenildi.

 

Çaycılık yapıyordu

 

Öte yandan saldırıda hayatını kaybedenlerden emekli uzman çavuş Kemal Kalıç’ın cenazesi Kırıkkale’de defnedildi. Kızılay’da bir iş yerinde çaycılık yapan Taner Kılıç’ın (45) cenazesi ise Sulakyurt ilçesine bağlı Ali Şeyhli köyünde toprağa verildi. Yaşamını yitirenlerden ODTÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümü 1. sınıf öğrencisi Berkay Baş (21) da Polatlı ilçesinde defnedildi. 

 

 

Nakil beklerken saldırıda öldü

 

 

Ankara’daki bombalı saldırıda yaşamını yitiren karaciğer hastası lise öğrencisi Mehmet Emre Çakar’ın (16) hastalığı yenmek için ailesiyle birlikte 2010’da Kütahya’dan Ankara’ya taşındıkları ortaya çıktı. Baba Hikmet Çakar (42), “O benim karaciğerimi vereceğim oğlumdu. Veremeden öldü” diyerek gözyaşı döktü. Anne Gülcan Çakar ise oğlunun şehit olmak istediğini söyledi. Mehmet Emre ile birlikte ablaları Şeyma Çakar (18) ve Emine Çakar’ın da (22) karaciğer hastası olduğu öğrenildi. Emine Çakar’a annesi Gülcan Çakar’ın, Şeyma Çakar’a da amcası İlyas Çakar’ın karaciğerini verdiği belirtildi. Önümüzdeki günlerde babasından yapılacak nakille hastalıktan kurtulmayı hayal eden Mehmet Emre Çakar, terör saldırısında yaşamını yitirdi. 

 

 

Anne karnında terör kurbanı oldu

 

 

Ankara’da polis memuru eşiyle birlikte 2.5 ay sonra doğacak olan bebekleri için alışverişe çıkan Songül Bektaş (42), Güvenpark’ta bulunan banklara soluklanmak için oturdu. O anda hainler bombayı infilak ettirdi. Patlamanın etkisiyle Songül Bektaş savrularak yere yığıldı. Üzerine siper olan polis eşi ise patlamayı hafif yaralı olarak atlattı. Ambulansla Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Songül Bektaş’ın iki kez kalbi durmasına rağmen hayata tutundu ancak karnındaki bebeğini kaybetti. Songül Bektaş’ın hayati tehlikesinin devam ettiği ve yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

 

 

 

Oğlunu böyle koklayan bir babaya nasıl dediniz “oğlun gitti” diye...

 

 

Bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Ozancan Akkuş’un (19), 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Gar Meydanı’ndaki Barış Mitingi’nde düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitiren Ali Deniz Uzatmaz’ın arkadaşı olduğu öğrenildi. Ozancan ve babasının birlikte olduğu ve sosyal medyada, “Oğlunu böyle güzel koklayan bir babaya nasıl dediniz ’oğlun gitti’ diye!” mesajıyla paylaşılan fotoğraf görenleri duygulandırdı. Nuri-Senem Akkuş’un tç çocuğundan biri olan Ozancan Akkuş’un arkadaşlarıyla bir kafede çay içtikten sonra bombanın patladığı bölgeye doğru gittiği öğrenildi. Ozancan’ın Gaziantep’teki baba evinde yas var. 

 

 

Üniversiteliler birlikte ölüme gitti

 

 

Başkentteki terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında Hukuk Fakültesi öğrencileri Nusrettin Can Çalkınsın (20) ile kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy da bulunuyordu. Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi olan Can, hukuk fakültesi öğrencisi kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy ile buluştu. Üniversiteli gençler Güvenpark önünde otobüs beklerken meydana gelen patlama sonrası can verdi.

 

 

 

Peri henüz 16 yaşındaydı

 

 

Başkent’teki terör saldırısı, annesi hamileyken yaşamını yitiren babasını tanımadan büyüyen 16 yaşındaki Destina Peri Parlak’ın da hayatını aldı. En büyük hayali iyi bir üniversiteye girmek olan 10. sınıf öğrencisi Peri annesiyle yaşama tutunmaya çalışıyordu. Genç kızın Ayrancı Anadolu Lisesi’ndeki fizik öğretmeni Ali Çiper, “Peri başarılı bir öğrenciydi. Herkes onu seviyordu” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.