Erdoğan'ın Bahçeli'si!

Erdoğan'ın Bahçeli'si!

A+A-

1999’dan beri, MHP’deki yönetim problemi, 1 Kasım 2015 seçimleriyle beraber, pik yapmış durumdadır. İşin ilginç yanı, kaçınılmaz yönetim değişikliğine direnen mevcut yapı, devlet ve medya gücünü elinde bulunduran ve seçimde partisini bozguna uğratan iktidara dayamıştır sırtını.

*

Bu doğrultuda, AKP’nin avukatlarının ve adalet bakanının gayretleri, takdire şayandır! Bahçeli’yi makamında tutacak bir yerel mahkeme nerede var?!

*

İktidar ve yandaşları da MHP’deki mevcut yönetimi ayakta tutabilmek için, hedefe koyduğu bir isim üzerinde, bir değersizleştirme kampanyası yürütmektedir. Bu isim, Meral Akşener’dir.

*

Bütün AKP medyası, neden yalnızca Meral Akşener üzerinde duruyor ve onun genel başkan olmaması için yırtınıyor? Daha beş altı aday var, neden onlarla ilgili, bu kadar etkili bir aleyhte algı çalışmasına girmiyor. Çünkü AKP, Meral Akşener’in toplumdaki gücünü ve geliyor olduğunu görmüştür.

*

Çünkü biliyor ki Meral Akşener gelirse,  AKP iktidarı yıkılacak, kurdukları saltanat sona erecek. Tayyip Erdoğan, çocukları ve yiyici tayfası, bunu sizden, bizden çok daha iyi biliyor.

*

Diyorlar ki, Doğan Medyası, CHP, Fetullahçılar, hepsi Meral Akşener’i destekliyor, öyleyse Meral Akşener kötüdür. Oysaki AKP’nin, Tayyip Erdoğan’ın gördüğünü, bu bahsettikleri muhalif takım da gördü.

*

CHP biliyor ki kendisi AKP karşısında bir varlık gösteremeyecek. İktidarın baskısı altındaki medya, işverenler, dernekler, cemaatler gördü ki AKP’yi yıkarsa, bir tek Meral Akşener yıkacak. Yoksa bu ilgi, Meral Akşener’i, kendilerinden birisi olarak gördüklerinden değil. Erdoğan’ın karşısına çıkabilmiş, en güçlü rakip olarak gördüklerinden, onu bir kurtarıcı olarak sevinçle karşılıyorlar.

*

Nasıl ki Devlet Bahçeli ve çevresi Tayyip Erdoğan ve çevresini kendinden değil, ama kendilerinin kur-tarıcısı olarak görüyorsa, AKP karşısındaki bütün kesimler de Meral Akşener’i kendinden değil, ama kendilerini AKP’den kurtaracak birisi olarak görüyorlar.

*

Nasıl ki Bahçeli’nin Erdoğan’ı varsa, ülke muhalefetinin de Akşener’i var. Nasıl ki Erdoğan bütün devlet gücü ve bütün medyası ile Bahçeli’nin yanında yer aldıysa, ülkedeki muhalefet de Meral Akşe-ner’in yanında yer aldı. 

*

Bildiğimiz bir şey var ki Tayyip’in derdi, MHP’liler değil, ülkedeki muhalefetin derdi de ülkücüler değil.

*

Tayyip Erdoğan kendisi ve AKP için, muhalefet de kendini AKP zulmünden kurtaracağını düşündüğü iktidar değişikliği için çalışıyor.

*

Sonuç:

1-Meral Akşener veya diğer adaylar kazanırsa, MHP kazanacak, ülkücüler kazanacak, ülke muhalefeti kazanacak;  Erdoğan kaybedecek, AKP kaybedecek, AKP medyası kaybedecek, hırsızlar kaybedecek.

*

2-Meral Akşener veya diğer adaylar kaybederse, Erdoğan kazanacak, AKP kazanacak, AKP medyası kazanacak, hırsızlar kazanacak; MHP kaybedecek, ülkücüler kaybedecek, ülke muhalefeti kaybedecek.

*

Bütün bu görünenlere rağmen, değişimi olmazsa olmaz görenler, ahlaki duruşlarını ve nezaketlerini bozmadan, son dakikayı beklemeliler, sakin durmalılar. Şarlatanlara, bozgunculara, vandallara fırsat vermemeliler.

*

Keskin sirkenin zararı, küpünedir. Sabırlı olun, nasıl olsa, iş olacağına varacaktır.

*

Şahin Hüseyin Celep

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.