Yoksa siz de mi sosyal medya bağımlısısınız?

Yoksa siz de mi sosyal medya bağımlısısınız?

Siz de sabah kalkar kalkmaz sosyal medya hesaplarınıza bakıyorsanız bağımlı olma yolunda emin adımlarla yürüyorsunuz demektir.

A+A-

Sosyal medya insanların hayatının artık vazgeçilmezi. Bir çok şeyden haberdar olmak için de en önemli araç. Peki ama bu araç kimi zaman bağımlılık haline gelebilir mi? Uzmanlar hemen hemen her gün açıklama üstüne açıklama yaparak sosyal medya bağımlılığına dikkat çekiyor. Peki siz de bir sosyal medya bağımlısı olabilir misiniz?

İşte sosyal medya bağımlısı olduğunuza işaret eden davranışlar....

- Sabah uyanır uyanmaz henüz daha yataktan kalkıp yüzünüzü bile yıkamadan telefonu elinize alıp sosyal medya hesaplarınıza bakıyorsanız,

- İnternetin çekmediği kısacık anlarda bile sinir katsayınız yükseliyorsa,

- Arkadaşlıklarınız gerçeklikten çok sosyal medya hesaplarınız üzerinden yürüyorsa,

- Ünlü ya da değil herkesi sosyal medya hesaplarından takip ediyorsanız,

- Çektiğiniz bir fotoğrafı anı olarak saklamaktan çok sosyal medyada ne kadar beğeni alır mantığıyla çekmeye başladıysanız,

- Yaptığınız her hareketi, oturduğunuz her mekanı sosyal medya hesaplarınızdan paylaşıyorsanız tebrikler siz de bir sosyal medya bağımlısısınız.

Bağımlılığın her türünün kötü olduğu ve bundan kurtulmak gerektiği bilincindeyseniz bir an önce bu konuda bir yardım almalı ve bu mecrayı gerektiği kadar kullanmayı kendinize telkin etmelisiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.