YGS sınavında bunlara dikkat edin

YGS sınavında bunlara dikkat edin

YGS, 2.178.563 aday katılacak. Sınav 173 il/ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7.300 bina, 117.000 salonda görev yapacak toplam 303.000 sınav görevlisi ile gerçekleştirilecek..

A+A-

1.Her soruyu çözmek için 1 dakikanız olacak. Cevaplamakta zorluk çektiğiniz soruyu geçin, tüm soruları tamamladıktan sonra yapamadığınız sorulara dönersiniz

 

2.160 dakikanız olacak. Yani her soruyu çözmek için 1 dakika ayırmanız gerekiyor. 1 dakikadan fazla zaman harcadığınız takdirde diğer sorular için ayrılan süreyi kullanmış olacaksınız. Bu yüzden yapamadığınız sorularda uzun zaman geçirmemeniz gerekiyor. Bunun için de “turlama tekniği” denilen yöntemi kullanabilirsiniz.

 

3.Bu yönteme göre okuduğunuz, çözmeye çalıştığınız ancak belirtilen sürede çözemeyeceğinizi anladığınız soruyla inatlaşmaktan vazgeçip işaret koyabilir ve sıradaki soruya geçebilirsiniz. Sınav kitapçığındaki tüm soruları tamamladıktan sonra işaret koyarak geçtiğiniz bu sorulara tekrar dönebilirsiniz. İşte bu teknik “turlama tekniği” olarak adlandırılıyor.

 

4.Soru kitapçığındaki bütün sorular çoktan seçmeli olacak. Her soru için 5 farklı seçenek verilecek. Bu seçeneklerden yalnızca biri sorunun doğru cevabıdır. Cevaplar, cevap kâğıdına işaretlenecek. Cevapların mutlaka cevap kâğıdına işaretlenmesi gerekiyor. Soru kitapçığında işaretlenen cevaplara hiçbir işlem yapılmaz.

 

5.Sınav soruları çoktan seçmeli olacak, her sorunun 5 cevap şıkkı bulunacak. Şıkkınızı yuvarlak alanın dışına çıkarmayaçak şekilde işaretlemelisiniz. İşaretlediğiniz bir sorunun cevabından vazgeçtiğinizde şıkkı çok iyi silmelisiniz. Çünkü optik okuyucu iyi silinmemiş şıkları da okuyabiliyor. İyi silmezseniz aynı sorunun birden çok cevabı işaretlenmiş görünecek ve yanlış sayılacak.

 

6.Sınav kitapçığının üzerindeki soru kitapçık numaranızı cevap kâğıdındaki ilgili alana kodlayın ve imzalayın. Bu kodlamayı yapmadığınız ya da yanlış yaptığınızda sınavınız değerlendirilmeyecek.

 

7.Poşet içinde soru kitapçıkları dağıtıldığında hemen eksik sayfa olup olmadığını kontrol edin. Kitapçığın üzerindeki TC kimlik numarası, adı, soyadı, salon no. ile sıra no. bilgilerini boşluklara doldurmanız gerekiyor

 

8.YGS saat 10.00’da başlayacak, 160 dakika sürecek. Sınava gireceğiniz binanın kapısında en geç saat 09.00’da olmanız gerekiyor

 

9.Sınavda kullanacağınız kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından verilecek. Sınava yalnızca şeffaf pet şişe içinde su götürebilirsiniz.

 

10.Sınav süresince konuşursanız, kopya çekerseniz veya kopya verirseniz, salondaki görevlilere soru sorarsanız, yanınızda müsvedde kâğıt getirdiyseniz, soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazarsanız

Soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazarsanız, birbirinizden kalem, silgi vb. şeyler alıp verirseniz

Sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunursanız...

 

11.Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar

Kulaklık, kolye, küpe, alyansı hariç yüzük, bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar (Basit başörtüsü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç) l Her tür elektronik, mekanik cihaz ve telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlar...

 

12.Sınava Giriş Belgesi: ÖSYM’nin internet sitesinden alacağınız sınava nerede gireceğinizi gösteren belge. Renkli ya da siyah-beyaz çıktısı sınavda yanınızda olmalı.

 

Belgenin arka yüzüne sakın bir yazı, resim, işaret yapmayın. Kopya sayılır ve sınavınız iptal edilir. Ayrıca bu belge üzerinde fotoğrafınız görünür olmalı. Nüfus cüzdanı veya pasaport: Nüfus cüzdanında güncel fotoğraf ve TC kimlik numaranız bulunmalı, pasaportunuzun süresi geçerli olmalı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.