Yeni Nesillere Çevre Bilinci Aşılanıyor

Yeni Nesillere Çevre Bilinci Aşılanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi, yeni nesillerde çevre bilinci ve hassasiyeti oluşturmak için “Çevrem Sensin” projesini hayata geçirdi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli kişi başına 13 metrekare aktif yeşil alan ortalamasıyla, Türkiye’nin ortalamasını yükselten ve birçok Avrupa kentini geride bırakan bir şehir haline geldi” dedi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni nesillerde çevre bilinci ve hassasiyeti oluşturmak için Denizli’nin de aralarında bulunduğu 10 ilde “Çevrem Sensin” projesini hayata geçirdi. Projenin Denizli ayağını yürüten Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki 6 okuldan 800 öğrencinin katılımıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde bir program düzenledi. Programa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Vali Yardımcısı Kemal İnan, protokol üyeleri, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, “Biz bu toplantıları 10 vilayette yapıyoruz. Vilayet sayımız zaman içinde artabilir. Denizli’yi tercih ederken, Büyükşehir Belediye Başkanımızın arzusu bizim bu anlamda karar vermemizi kolaylaştırdı. Sağ olsun Başkanımız sıcak bir ev sahipliği göstermiş oldu. Biz de buraya aşkla, şevkle, istekle gelmiş olduk. Bizim çevremizi korumak ve bunu gelecek nesillere bırakmak gibi bir sorumluluğumuz var. Biz bu şuuru öğretmek için buradayız. Gençlerimiz de bu emanete sahip çıkacak” dedi.

 

“Denizli yeşil bir kent haline geldi”

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, çevre duyarlılığını en üst seviyeye çıkarmak için düzenlediği Çevrem Sensin programını Türkiye’nin 10 ilinde yapıyor. Birini de Denizli’de yapma kararı verdikleri için ben kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah bu program Denizlimiz ve ülkemiz için en güzel faydayı sağlayacaktır” dedi. Denizli’nin Türkiye’nin en temiz kentlerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan Zolan, “Denizli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yapmış olduğu değerlendirmeler sonucu 2012 yılında ‘En Temiz Şehir’ ödülünü aldı. Denizli’de

yaşayan vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın sayesinde bu ödülü aldık. Bugün Denizli yeşil bir kent haline geldi. Kişi başına 13 metrekare aktif yeşil alan ortalamasıyla, Türkiye’nin ortalamasını yükselten ve birçok Avrupa kentini geride bırakan bir şehir haline geldi. Büyükşehir Belediyemiz, ilgili kurumlarımız ve Bakanlığımızla birlikte çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu.

 

“Sizler çevreyi koruyan gençler olacaksınız”

 

Başkan Zolan, kent genelinden birçok atık su arıtma tesisi inşa ettiklerini belirterek, “Hedefimiz atık sularımızın bir damlasının temizlenmeden doğayla buluşmamasıdır. Bu amaçla seferberlik noktasında, yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çünkü çevre çok önemli, çevre temiz değilse hayatın devam etmesi mümkün değil” dedi. Çocuklara çevre konusunda öğütler veren Başkan Zolan, sözlerine şöyle son verdi: “Artık siz çevreye sahip çıkan çevreyi koruyan gençler olacaksınız. Başka insanların da çevreye kirletmesine engel olacaksınız. Bu programın Denizli ve ülkemizde yapılmasında emeği geçen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”

 

İnan: “Maliyet harcamadan çevre korunabilir”

 

Denizli Vali Yardımcısı Kemal İnan ise, “Çevreyi korumak istiyorsak bu işe önce kendimizden başlamalıyız. Evimizden başlamak üzere sınıflarımızı, okullarımızı temiz tutabiliriz. Böylece çevremiz temiz olur” dedi. Konuşmaların ardından “Çevrem Sensin” projesinde dereceye giren okullara ödüller verildi. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sanatçıları tarafından Nuh’un Uzay Gemisi adlı bir tiyatro oyunu sergilendi. Çocukların büyük beğenisini kazanan tiyatro gösterisinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran ve DESKİ personeli Esra Kurşun tarafından sunum yapıldı. Programın sonunda çocuklara ve katılımcılara çevre bilinci ve hassasiyetini anlatan dergi, tişört ve yapboz gibi çeşitli materyaller dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.