Yazarımız Özateş’e uluslararası ödül

Yazarımız Özateş’e uluslararası ödül

Akishaber yazarlarından Sultan Özateş’e 2015 Yılı Türk Dünyası Şeref Hizmet Plaketi verildi.

A+A-

2006 yılından bu yana Kültür, Sanat ve Eğitim Etkinlikleri çerçevesinde projeler gerçekleştiren Eğitimci Yazar Sultan Özateş son yıllarda en büyük başarıları ile tanınmaktadır. İki Devlet Tek Millet Projesini 2013 yılında hayata geçirip, bu çerçevede çeşitli etkinlikleri kişisel organizasyonu ve maddi olanakları ile düzenlemektedir. İki başarılı platform kurup genel başkanlığını sürdürmektedir. Sanata ve İnsan sevgisine değer katan bireylerin basın sesi olup, tanıtımda Kültür Elçiliği yapmaktadır. Yazar, Şair, Sanatçı, Basın mensuplarının bir arada olduğu Sanat günlerini Uluslararası düzeyde gerçekleştiren ve kurumlara örnek olan kişisel girişimleri Türk Dünyası adına önemli bir adımdır. Eğitimci yönü ile eğitimde yeni yaklaşımlar, başarılı yöntem ve tekniklerin duyurulması, Edebiyat ve Sanat alanındaki emeklerin duyurusunda emeklerinin çokluğu örnektir.

Edebiyat alanında gayreti ve ilerleyişi, Azerbaycan ile Ülkemizin kardeşliğini artıracak en büyük adımı kişisel projelerini cesareti gerçekleştirmeyi başardı. Ağustos ayında on günlük Azerbaycan temaslarına ve eğitim çalışmaları için ilk girişimlerine başladı. 2013 yılından beri devam eden Uluslararası Şair Bakışlı Kalemler Antolojisine Azerbaycan’dan katılan yazar, şairler ve İki Devlet Tek Millet Projesinde yer alacak sanatçılarla anlamlı bir tören ve açılışı gerçekleştirdi. 2016 yılında Azerbaycan da gerçekleşecek projelerin tanıtımı, ilerleyişi ve sahnelenmesini basın, medya, tv ve ödül törenleri ile tanıttı. Şair Yazar Qalibe Ceferova ile iki devlet arasında el ele verdiler. İlk etkinlikler Türkiye'nin başkenti Ankara da açılışını yapıp, ikincisi Azerbaycan Bakü'de kardeşliğe selam oldu. Kültür, Sanat ve Eğitim alanında anlamlı bir ekip oluşturma ve projenin açılış töreni Azerbaycan Yazıcılar Birliğinde gerçekleşti. Azerbaycan / Bakü'de gerçekleşen törende Sultan Özateş'e, Şair-Yazar, Türk Dünyası Gazetesinin Direktörü ve Sahibi Aybeniz Qafarlı, "2015 TÜRK DÜNYASI HİZMET ŞEREF PLAKETİ" takdim etti.

2003 Yılından beri resmi olarak çıkan Türk Dünyası Gazetesi Türk Devletlerinde yayınlanmaktadır. 4 Sayfası Türkçe, 4 sayfası çıkan Ülkenin dilinde basılmaktadır. Bu gazete Sultan Özateş'in makalelerine yer verip, Azerbaycan da tanınmasına sevgi kardeşliği sağlamaktadır. Kızıl Gül mahlası ile Azerbaycan da Türk Dünyasının Sultan'ı diye tanınan Eğitimci Yazarımız Ülkemiz adına büyük başarılarına her gün bir yenisini eklemeye devam etmektedir. Türkiye Sanat Birliği Genel Başkanı Sultan Özateş'in katkıları ile "TÜRK DÜNYASI GAZETESİ ÖDÜLLERİ " ilk olarak Ankara Sanat Günlerinde açılışını gerçekleştirecek ve basın medyaya gerekli tanıtım ve bilgiler paylaşılacaktır. Sultan Özateş, Azerbaycan da gerçekleşecek törenler ve projeler çerçevesinde 50 adet plaket, madalya ve belgeyi Türk Dünyası Gazetesi adına hazırlayıp Aybeniz hanıma teslim edeceğinin sözünü Azerbaycan Radyosunda ve törende belirtti. Bu birliğin el ele vermesi, emeklerin kaliteli ilerlemesi ve Kültür çalışmalarında önemli bir ışık olacağına inandığını açıklayan Özateş, bu gazeteyi önemsediğini açıkladı.

Şair, Yazar ve Basın dünyasında gayretli ilerleyen Aybeniz Qafarlı, Ankara Sanat Ve Türkiye Sanat Platformu Basın Kurulu üyelerinden olup, Azerbaycan da Türkiye'nin sesi olmayı gönüllü kabul etti. Kardeşlik için oluşan bu birlik örnektir. Türk Dünyası Gazetesinin Türkiye de tanınması ve Azerbaycan da gerçekleşen etkinliğin ayrıntılı yer alacağı sayısında bin adedinin Türkiye de basılıp dağılmasını sağlamak için gerekli çalışmaların başlayacağını belirten Özateş, bu ödülü almaktan onur duyduğunu belirtti. Kültür Sanat Köşe yazıları ile birçok gazetede yazarları ve emekleri yazan, tanıtan Eğitimcimiz gururumuzdur. İki devlet arasında başardığı bu çalışma birçok lidere örnektir. Türk Dünyası Gazetesi ve emek veren ekibin Türkiye Sanat Platformu Basın Kurulunda yer alması ve bundan sonraki gerçekleşecek çalışmalarda Türk Dünyasına ses olması yönündeki gayretlerin artacağı ve Türkiye Sanat Birliğininde basın sesi olan gazete ve derginin hazırlıklarının bittiğini ve etkinlikler sırasında tanıtımı ve dağıtımının olacağı açıklanıp, basın ve medyaya gerekli bilgiler verilmiştir. Kültür Çalışmalarında büyük başarıları elde etmedeki cesaretini tebrik ettiğimiz örnek öğretmenimizin bu gidişle Kültür Ateşesi olacağından şüphemiz yoktur. İki Devlet arasında başarılan ve bireyleri topluma tanıtan, bireylerin fark edilmeyen emeklerini ortaya çıkaran ve kişilere kattığı değerler çerçevesinde yaşadığı her zorluktan alnın akı ile çıkan öğretmenimiz doktora eğitimini tamamlamaya devam edeceğini ve ileride bu yönde uluslararası çalışmalarda iz bırakacağını söyledi.

Akishaber olarak yazarımızı kutluyoruz.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.