YAZ-AR-BİR Şairleri Bursa'yı Yine Fethetti

YAZ-AR-BİR Şairleri Bursa'yı Yine Fethetti

“Bursa Türkü ve Şiir Akşamı”nı İkinci Kez Gerçekleştirdi.

A+A-

Bursa Yıldırım Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Yıldırım Kent Konseyi’nin desteğiyle; Bursa Severler Derneği (BUSED) ile Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) tarafından düzenlenen “2. Türkü ve Şiir Akşamı” Bursa İncirli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan; BUSED Başkanı Süleyman Kunduzcu, türkü ve şiir akşamı’nın ikincisini gerçekleştirmiş olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek YAZ-AR-BİR şair ve sanatçılarına teşekkür etti.

Başkan Kunduzcu: “Bu etkinliğin gerçekleşmesine destekleriyle katkı veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Yıldırım Belediye Başkanımıza, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyine ve Egeli Araştırmacı Yazarlar Birliği’ne teşekkür ediyorum. Üçüncüsünde buluşmak temennisiyle, İyi dinletiler diliyorum.”dedi.

YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu, tekrar Bursa’da olmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek: “Bugün şair, yazar, edebiyatçı, sanatçı dostlarımızla ve siz sanatsever konuklarımızla bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. İnşallah gelenekselleşen bu etkinliklerde sizlerle her yıl bir araya geleceğiz. Derneğimizin merkezi Denizli’dedir. 103 üyemiz var. Yazar, çizer, şair, araştırmacı, sanatçı birbirinden değerli üyelere sahibiz. 2002 yılı on sekiz Mart’ta kurulduk. Kültürümüze, değerlerimize, sanatımıza, edebiyatımıza sahip çıkmak, bu değerleri geleceğe taşımak. Bu bizim için önemli.”dedi.

Genel Başkan Uslu, BUSED’e, Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Yıldırım Kent konseyi Başkanlığına, Yıldırım Belediye Başkanlığına ve BUSED Başkan Yardımcısı ve YAZ-AR-BİR Bursa Temsilcisi Sadık Güray’a, YAZ-AR-BİR Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat’a ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

Yıldırım Kent Konseyini temsilen konuşan Makbule Acar, geceye katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kendisinin de şiir yazdığını, okuduğunu ancak bugün dinlemeyi tercih ettiğini belirtti. Acar: “İyi ki bugün buradayım, iyi ki izleyici olarak bu akşama katıldı. Büyük bir tad aldım. İnşallah yeni etkinliklerde, yeni dinletilerde birlikte oluruz. Misafir sanatçılarımıza hoş geldiniz diyor ve teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Muhsin Özlükurt, sosyal ve kültürel etkinliklerin çok yoğun olduğunu, yetişmek için gayret sarf ettiklerini belirterek: “ Konuk şair, sanatçı 

dostlarımıza hoş geldiniz diyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızın selamlarını iletiyorum. Programın bir kısmını izledikten sonra ayrılmak zorundayım. Başka programlara da yetişmeye çalışıyoruz. İnanıyorum ki güzel bir program olacak, gönlüm sizlerle kalacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Türkü ve şiir akşamının sunuculuğunu; Ersen Yelkenkaya yaptı. “2.Türkü ve Şiir Akşamı”nda şiirleriyle şu şairler sahnede yer aldı: Ali Özdemir, Ali Tuluk, Ayhan Kula, Aynur Mete, Baki Evkaralı, Ferit Bilge Gültekin, Hüsamettin Tat, İbrahim Çamalan, İsmail Gökçe, Kadir Yatağan, Nebahat Kılakay, Muhsin Aktaş, Mustafa Tilci, Reyhan Pervanlar Karaalp, Sadık Dağdeviren, Yıldız Duyar.

Türk Halk Müziği sanatçıları Hasan Arzuman, Mehmet Dağal ve Özkan Hüseyin ise türküleriyle geceye renk kattılar.

Misafir sanatçılar; Sadık Güray eşliğinde, Ersen Yelkenkaya rehberliğinde düzenlenen gezide; Zeyniler Köyü, Cumalıkızık, Fidyekızık, Yeşil Türbe, Yıldırım Külliyesi, Emir Sultan, Orhan Gazi ve Osman Gazi türbeleri, Ulu Cami başta olmak üzere Bursa’yı gezdiler.

Fidyekızık'ta "İpek Yolu" projesi hakkında sunum olan ekip Üftade Camiinde BUSED’in okuttuğu mevlide katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.