Yaz-Ar-Bir Dergisi Bir Yılı Geride Bıraktı

Yaz-Ar-Bir Dergisi Bir Yılı Geride Bıraktı

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar birliği tarafından yayınlanan YazarBİR Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi’nin sekizinci sayısı okuyucuyla buluştu.

A+A-

Başyazıda Genel Başkan ve derginin imtiyaz sahibi Abdülkadir Uslu, “Hiçbir şey bize dergimizin yeni sayısına kavuştuğumuzdaki mutluluğu vermiyor. Biliyoruz ki her yeni sayı bize yeni dostlar getirecek. Değişik vesilelerle dergimiz vasıtasıyla tanıştığımız birçok edebiyatçı, sanatçı dostumuz oldu. Türkiye’nin dört bir bucağına ulaşma imkânı bulduk. Birçok arkadaşımızın çalışmalarıyla dergimize destek vermeleri şevkimizi ve gücümüzü artırdı. Dergimiz vasıtasıyla eserlerimizi, duygularımızı, düşüncelerimizi paylaşma, faaliyetlerimizi de duyurma fırsatını bulduk.

Mutluyuz.”dedikten sonra dernek bünyesinde atölye çalışmalarının başladığını anlatıyor. “YAZ-AR-BİR Şiir Atölyesi” ile başlayan çalışmanın, “Türkçe Yazma ve İmla Kuralları, Hikâye, Düzyazı, Fotoğraf, Karikatür Atölyeleri ile devam edeceğini belirtiyor. Genel Başkan Uslu: “Dile kolay bir koca yılı geride bıraktık. “Şubat 2015” sayısıyla edebiyat dünyasına merhaba diyen dergimiz inşallah sizinle buluşmaya devam edeceğiz. Dergimiz sayfalarının, üyelerimizin yanı sıra, üyemiz olmayan yazar ve şairlerin de çalışmalarına açık olduğunu bir kez daha yineliyorum.

Denizli HOROZ Gazetesinde haftada bir tam sayfa hazırladığımız kültür, edebiyat Sayfası “OCAKBAŞI” da ikinci yılına girdi. Ocakbaşı için de yazı ve şiirlerinizi bekliyoruz.”diyor. Kapak fotoğrafı Zeki Akakça’ya ait olan yazarBİR Dergisinin 8. sayısında şu imzalar yer aldı: Abdülkadir Uslu (Mutluluk), Sadık Dağdeviren (Kültür Tarlası), Recai Şahin (Gideceğim bir gün Buralardan), Savaş Ünlü (Yönetime normal yollarla gelmiştiniz ki…), Mehmet Dağal (Dinmeyen Özlem), Şükrü Öksüz (Bir bayraktır Atatürk), Ahmet Zeki Yeşil (Gözyaşlarından Öperim), Gülay Somer (İnme indi kalbime), Yusuf Çıldır (Sensiz akşamlar), Fatma Uçarlar (Sevmeyi Bilemedik), Veli Aykar (Suna ile Osman), Ömriye Karataş (Çöl çiçeklenmesi), Neslihan Dağlı (Alengirli sevdan), İbrahim Şaşma (Niyaz), Sadık Dağdeviren - Abdülkadir Uslu (Fotoğraf Sanatçısı Zeki Akakça ile Söyleşi), Birdal Can Tüfekçi (Anlayamazsın), Naciye Kınlı (Gidiyorum), İbrahim Çamalan (Zahide’ye anasından mektuplar/1), Baki Evkaralı Alma mazlumun ahını...), Reyhan Pervanlar Karaalp(Alışamadım gitti...), Hasan Kallimci (Öğretmenliğimin ilk iki yılı), Ahmet Sarı (Bulkaz dağı efsanesi), Zeki Akakça (Kıl çul çürümeden), Ali Tuluk (Sevdaya ümit mi kara gözlerin?), Halise Tekbaş (Aşkımıza nazar değdi), Bülent Açıkgöz (Ne çok ölüyor gençlerimiz), Özge Sönmez (Sevda Yalazı), Mehmet Ayten (Dün gece), Emine Gezgin (Bir garip Neşet), Ünal Şöhret Dirlik (Denizli’de ve Oğuzda sabahı en güzel anlatan şair:

Tahir Kutsi Makal (Denizli’de ve Oğuzda sabahı en güzel anlatan şair: Tahir Kutsi Makal), İsmail Gökçe (Belli değil), Mehmet Cem Yiğit (Gözlerin misafir oldu), Durmuş Ali Bozbıyık (İnsanları sevmek), Halil Gürkan (Sükutumun sesi), Muhammet Kahraman (Kardeşliğe ilk adım), Sadık Dağdeviren (Destancılık Geleneğinin Denizli’deki son temsilcisi Osman Kam ile Söyleşi), Kadir Yatağan (Halk fıkraları), İbrahim Ormancı (İbibik), Abdülkadir Güler (YAZ-AR-BİR’in şiir seçkisi üzerine), Hüsamettin Tat (YAZ-AR-BİR’İN şiir seçkisi- 3), Hakkı Uslu (Karikatür). Dergide ayrıca dernek faaliyetleri ile ilgili haberlerin yanı sıra sanat haberleri de yer alıyor. yazarBİR Dergisinin, imtiyaz sahibi Abdülkadir Uslu, yazı işleri müdürü Sadık Dağdeviren, yayınlar sorumlusu Hüsamettin Tat, Görsel yönetmeni Hakkı Uslu. Derginin düzenlenmesi www.kitapdergitasarim.com tarafından yapılırken baskısı Denizli Bilal Ofset’te yapılıyor. Elektronik posta adresi ise: yazarbir@gmail.com Üyeleri dışındaki yazar ve şairlerin de çalışmalarına yer veren dergi yönetimi ilgi duyanların çalışmalarını bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.