YADOÇ Türkiye birincisi

YADOÇ Türkiye birincisi

Denizli'nin Çivril ilçesi Yahyalı İlkokulu 500 okul içinde YADOÇ Projesiyle Türkiye birincisi oldu

A+A-

Öğretmen akademisi ile Hürriyet Gazetesi'nin 24 Kasım 24 Hayal Projesine katılan  Denizli'nin Çivril İlçesi Yahyalı İlkokulu projeye katılan 500 okul içinde Türkiye birincisi oldu.

YADOÇ (Yarış atı değil oyun çocuğuyuz) projesinin amacı Yahyalı İlkokulu okul bahçesi içerisinde yurtdışında ve yurtiçinde uygulanmış oyun alanları oluşturma projesidir. Bu projenin amacı oyun eğitimde kullanılması gereken en önemli araçtır. Öğrencilerin yarış atı olarak yetişmemesi için okuldan kaçarak devamsızlıkların artmaması ve etrafımızdaki kötü alışkanlıklarla tanışmaması için okulu eğlenceli,sıradışı ve oyun dostu bir okul yapma projesidir. YADOÇ projesinin hedefi öğrencilere eğlenceli,zevkli zamanlar sunarak öğrencilerin eğitime olan ilgilerini arttırmak, kötü alışkanlıklarla aralarına mesafe koymayı sağlamaktır.

Yahyalı ilkokuluna yapılması için hazırlanan proje okul bahçesinde basketbol ve voleybol sahası, mini golf sahası, tırmanma duvarı, bahçe santracı, makarna cirit, çizgi oyun alanları 3.9 taş, tic tac teo oyunları alanları top atmalı oyun alanları ve salıncaktan oluşuyor. Bu projeyle  Denizli'den katılan iki okuldan biri olan Yahyalı İlkokulu bu projelerin gerçekleşmesi için Hürriyet Gazetesi ile Öğretmen Akademisi Vakfı'ndan haber bekleniyor diyen okul yöneticileri Türkiye genelinden böyle bir projeye imza attıklarından dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.