VESAYET REJİMİ SONA ERECEK

VESAYET REJİMİ SONA ERECEK

AK Parti Denizli İl Kadın Kolları toplantısında konuşan Denizli Milletvekili Şahin Tin; “Diktatörlük safsatası gibi asılsız ve temelsiz söylem üretenlerin mumları, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum da ‘evet’ oylarıyla sönecek. Artık vesayet rejimi son

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, partisinin il kadın kolları yürütme kurulu üyeleri ve ilçe başkanları ile bir araya geldi. İl başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Milletvekili Şahin Tin, referandum sürecinde kadınlara önemli görevler düştüğünü söyledi. Şahin Tin; “Milletin kafasını karıştırarak anayasa değişikliğine ‘hayır’ dedirtmeye çalışanlar, maalesef bugün yalan yanlış beyanlarla toplumu kandırma mücadelesi veriyorlar. Bize düşen doğruları ve gerçekleri en ince ayrıntılarına kadar kapı kapı dolaşarak birey birey milletimize anlatmak. Birçok yalan üretiyorlar. Ancak bilinmelidirler ki, yapılan bu anayasa değişikliği ile görünürde demokratik olan seçimle gelen ve giden iktidarların olduğu ancak asıl iktidarın başka güç odaklarında olduğu rejim modeli sona erdirilecek. Yani Anayasa değişikliğine verilen ‘evet’ oyu ile vesayet rejimi bitecek” dedi.

 

YÖNETİM SİSTEMİ DEĞİŞİYOR

 

Cumhuriyet rejiminin aynen devam ettiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Diktatörlük safsatası gibi yalan yanlış açıklamalar yaparak milletimizi yanıltmaya çalışanlar söylediklerine kendileri bile inanmıyorlar. Türkiye de yapılan anayasa değişikliği ile değişen sadece yönetim sistemidir. Diktatörlük sistemi demokrasinin bütün kavramlarının bitmesi anlamına gelir. Oysa bugün yeni anayasa tam demokrasiyi beraberinde getiriyor, özgürlükleri ve bağımsızlığımızı güçlendiriyor. Asılsız ve temelsiz söylem üretenlerin mumları 16 Nisan da sandıkta millet iradesinin ‘evet’ oylarıyla sönecektir” dedi.

 

DEMOKRATİK VE İSTİKRARLI BİR HÜKÜMET MODELİ

 

Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan Anayasa görüşmeleri esnasında yaşananlara da konuşmasında değinen Milletvekili Şahin Tin; “Mecliste yapılan anayasa değişikliği görüşmelerinde darbe karşıtı konuşmalar yaptılar. Hem darbe karşıtı olduklarını söylediler, hem de darbe yanlısı anayasanın değişmesini istemediler. Her türlü şovu yaptılar. Kendilerini kürsüye kilitlediler, bacak ısırdılar, hakaret ettiler, kavga ettiler yani kısacası bir Milletvekiline yakışmayacak her türlü davranışı sergilediler. Oysa Gazi Meclisimizde görüşülerek kabul edilen ve halkımızın huzuruna getirilen anayasa değişikliği katılımcı, demokratik ve istikrarlı bir hükümet modelinin kurulmasına imkân tanıyor. Bunu anlamak bile istemediler” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.