Ve Mühürlediler...

Ve Mühürlediler...

Sarayköy Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) Denizli Şubesi’nin birlikte yürüttüğü denetimlerde vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye soktuğu tespit edilen 12 konut asansör kırmızı renk etiketlerle işaretlenerek mühürlendi.

A+A-

Sarayköy’de özel sektör, kamu kuruluşları ve konutlara ait asansörlerin denetimleri aralıksız sürüyor. Sarayköy Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) Denizli Şubesi işbirliği içinde yürütülen kontroller sırasında asansörlerin bakım ve onarımı yaptırmayan apartman, işyeri ve kurum sorumluları uyarılıyor.

MMO tarafından görevlendirilen yetkililerce yapılan kontroller sırasında bakımı yapılmamış veya eksikleri olan asansörlerin girişlerine kullanıma uygunluk durumuna göre mavi, sarı ve kırmızı renkte etikler yapıştırılarak vatandaşlar uyarılıyor. Asansörün kullanılmasının tamamen tehlikeli ve güvensiz olduğunu belirtmek adına kırmızı, asansörün kullanımı sırasında dikkat edilmesi gerektiğini belirtmek adına sarı, asansörün hafif kusurlu olduğu belirtmek için de mavi renkte etiketler yapıştırılıyor. Bakımları tam olan asansörlere ise güvenli kullanıma uygun olduğunu gösteren yeşil renkli etiket yapıştırılıyor.

Etiketleme sisteminin uygulanmasının ardından harekete geçen Sarayköy Belediyesi Fen İşleri ve Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler can ve mal güvenliğini tehlikeye soktuğu için kırmızı renk etiketin yapıştırıldığı 12 asansörü mühürleyerek kullanıma kapattı.

MMO yetkililerince riskli bulunarak etiketlenen asansörleri mühürleyen belediye ekipleri, bir yandan da apartman yöneticilerine ve bina sorumlularına konuyla ilgili bilgilendirme yaparak, asansörlerini biran önce standartlara uygun hale getirilmesini istiyor. Asansörü mühürlenen apartmanlardaki yöneticilerin dilekçeyle Sarayköy Belediyesi'ne başvurarak, asansörlerinin bakım ve onarımına bir an önce başlamaları gerektiğini dile getiren yetkililer, asansörlerin yeşil etiket alacak standardı yakalaması gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.