Vatandaşlar ücretsiz sağlık taramasında

Vatandaşlar ücretsiz sağlık taramasında

Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında kurulan stantlarda vatandaşın ücretsiz şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı. Ayrıca beden kitle indeksleri hesaplandı. 

A+A-

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi ile ilçe hastanelerinde, Sağlık Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi; stantlar kuruldu. Hastaların şeker, tansiyon ölçümleri yapılarak beden kitle indeksleri hesaplandı. Ayrıca stantta görevli diyetisyen ve diyabet eğitim hemşirelerinden de hastalar sağlıklı beslenme ve hastalık riskleri yönünde bilgi verildi. 

 Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, her yıl Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir tema belirlenmekte olduğunu belirtti. Bu yılın temasının 'Diyabeti yenelim' olarak belirlendiğini ifade eden Öztürk, "Diyabet sık görülen, kontrol altında tutulmazsa erken yaşta ölümlere ve engelliliğe yol açan, yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunudur. Yaşam boyu izlem ve tedavi gerektirir. 2008 yılında, dünyada tahminen 347 milyon diyabetli birey vardı ve yaygınlığı özellikle düşük ve orta gelirli ülkelerde artmaktaydı. 2012 yılında, diyabet tüm dünyada 1.5 milyon ölüme neden oldu ve bu ölümlerin yüzde 80'inden fazlası düşük ve orta gelirli ülkelere aitti. 2030 yılında ise diyabetin tüm dünyada ölüm nedenlerinden 7. sıraya geleceği öngörülmektedir. Ne yazık ki birçok şeyin değerini sonradan anlayabiliyoruz. Sağlığımız da bunlardan biri. İşte biz de Genel Sekreterlik olarak hastanelerimizde sağlık stantları kurarak, gün boyu vatandaşlarımızın boy, kilo, tansiyon ve kan şekeri ölçümlerini yapıp, beden kitle indeksi hesaplamalarını yaptıktan sonra ilgili branşlara gerekli yönlendirmeleri yapmak istedik" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.