Vali'den Dolu Mağduru Çal'a Ziyaret

Vali'den Dolu Mağduru Çal'a Ziyaret

Geçtiğimiz gün İlimizin Çal, Bekilli ve Çivril başta olmak üzere bazı ilçelerinde etkili olan ve bu bölgelerdeki birçok tarım arazisini olumsuz etkileyen dolu yağışı sonrası Vali Dr. Ahmet Altıparmak, meydana gelen zararı yerinde görmek için Çal'a gitti.

A+A-

Tarım arazilerini gezerek yetkililerden bilgi alan Vali Altıparmak, çiftçilerimize geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya ile birlikte ilk olarak Çal ilçesine bağlı Akkent Mahallesine giden Vali Altıparmak, buradaki üzüm bağlarında incelemelerde bulundu. Burada yetkililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Altıparmak daha sonra dolunun etkili olduğu bir diğer mahalle olan Süller’de incelemelerini sürdürdü. Yol üzerindeki birçok bağ ve bahçede duran ve meydana gelen hasarın büyüklüğünü yerinde gören Vali Altıparmak’a, 11 bin dekar alanda etkili olan dolu yağışında hasarın yüzde 20 ila yüzde 100 arasında değiştiği bilgisi verildi. Tarlalarında bulunan bazı çiftçilerimizle de konuşan ve “geçmiş olsun” dileğini ileten Vali Altıparmak, hasat zamanı yaklaşan kiraz bahçelerindeki hasarlar karşısında da çiftçilerimizin üzüntüsünü paylaştı.

Yaşanan afet sonrası Akkent Mahallesi başta olmak üzere bir çok tarım arazisinin zarar gördüğünü ifade eden Vali Dr. Ahmet Altıparmak, tarım sigortasının önemine vurgu yaptı. Çiftçilerimizi korumak adına ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurgulayan Vali Altıparmak; “Çiftçilerimizin zararları, tarım sigortaları varsa sigortadan karşılanacak. Üçte ikinin üzerinde zararı olanlarının tarım kredi borçları ertelenecek. Çiftçimizin hiçbir hakkını zayi etmeden, elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Allah daha beterlerinden korusun. Tekrar tüm çiftçilerimize geçmiş olsun diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.