Ünlü kombi şirketine kayyum atandı

Ünlü kombi şirketine kayyum atandı

1955 yılında İtalya’da kurulan, 1989 yılında Türkiye pazarına giren ısıtma ve klima şirketi Ferroli, iflas erteleme istedi, şirkete kayyum atandı.

A+A-

Dava sonucu alınan kararda şu bilgiler paylaşıldı:

Şerifali Mah. Alptekin Cad. No:41 Ümraniye/ÎSTANBUL adresinde faaliyet gösteren İstanbul Ticaret Sicilinde 279412 sicil mumarası ile kayıtlı ve Anadolu Kurumlar V. D. Başkanlığının 3850061141 numaralı vergi mükellefi, FERROLİ ISITMA VE KLİMA SİSTEMLERİ SANAYİ TİCARET VE SERVİS A.Ş’nin İflasının ertelenmesi isteğiyle ilgili olarak açılan davada bir karar verilinceye kadar davacı şirkete Hüseyin Sönmez ve Serdar Kıyat’ın denetim kayyımı olarak ATANMASINA, şirket Yönetim Kurulunun alacağı kararların uygulanmasının kayyım onayına tabi tutulmasına, şirket işlerinde Kayyımlara birlikte ve münferit yetki verilmesine, Kayyımlar tarafından şirketin gidişatı ve iyileştirme projesinin işleyişi hakkında aylık rapor tanzim edilmek suretiyle mahkememize sunulmasına oy birliği ile karar verilmiş olup; iflasın ertelenmesi talebiyle ilgili olarak açılan bu davaya itirazı olanların veya müdahiî olmak isteyenlerin bu ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde İİK 179/a. maddesi yollaması ile İİK nun I66.maddesi gereğince davaya itirazlarını veya müdahil olma taleplerini sunmaları, itirazlarında davacı şirketin iflasının ertelenmesini gerektiren bir halin bulunmadığını ileri sürüp açılan davanın reddini istemeleri halinde HMK’nun317/2 ve devamı maddelerine istinaden bunun maddi delillerini de sunmaları, duruşma günü olan 04/05/2016 günü saat 16:20’da yapılacak celseye bizzat katılabilecekleri gibi kendilerini vekille de temsil ettirebilecekleri, delillerinin de derhal ibrazının gerektiği, İİK 179/a. maddesi yollaması ile İİK nun 166 maddesi gereğince ilan olunur.

Diğer yandan, Ferroli Türkiye’nin satışlarında yüzde 82’lik bir payla ısıtma grubu ürünler başı çekerken soğutma grubu ürünler yüzde 5, diğer ürünler ise yüzde 13’luk bir pay alıyor. Merkez İstanbul’da bulunan şirketin İstanbul, Ankara, Konya, İzmir ve Kayseri’de bölge müdürlükleri bulunuyor. Şirket, yurt çapında 200’ü yetkili satıcı olmak üzere toplam 520 satış noktası ve toplam 200 teknik servis ile hizmet veriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.