Ünlü İş Adamı Neden Gözaltına Alındı ?

Ünlü İş Adamı Neden Gözaltına Alındı ?

FETÖ/PDY kapsamında Denizli’de gözaltına alınıp uçakla İstanbul’a götürülen işadamı Katrancı kısa sürede serbest bırakıldı.

A+A-

Katrancı Denizli Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi Türkiye genelinde kapsamlı olarak FETÖ/PDY soruşturmaları devam ediyor. Bu kapsamda ev tekstili ürünlerinde geçmişte kullandığımız bir desen için telif hakkini satın aldığımız ticari bir işlemden dolayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadem alınmak üzere İstanbul'a hareket ettim. İstanbul’da söz konusu işlemle ilgili olarak polise gerekli ifadeyi verdim.

44 yıllık geçmişe sahip olan şirketimizin her türlü ticari işlemlerini yasalara uygun bir şekilde gerçekleştirdiğini ve telif hakkı ödemesini de bu çerçevede yaptığını anlattım.” Dedi.  Çizgi film karakteri ‘Kayyu’nun telif hakkını elinde bulunduran firma 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası FETÖ/PDY kapsamında soruşturulan bir şirket olduğunu ben de sonradan öğrendim. Kaldı ki bizim telif hakkını aldığımız 2010 yılında böyle bir durum söz konusu değildi.” Dedi. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.