Üniversiteli gençlere girişimciliği anlattılar

Üniversiteli gençlere girişimciliği anlattılar

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İşletme Kulübü tarafından düzenlenen "İş Dünyasında Hedef, Girişimcilik ve Liderlik" konulu konferansa katılan işadamı ve yöneticiler, üniversiteli gençlere kendi hayatlarından kesitler vererek liderlik ve girişimciliğ

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Denizli Vali Yardımcısı Tuncay Engin, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan PAÜ İşletme Kulübü Başkanı Sedat Ünal, "İlkeli ve azimli çalışma arzusu ile geleceğe sağlıklı bakabilen, liderlik, girişimcilik ve sosyal sorumluluk alanlarında başarılı organizasyonlara ev sahipliği yapan bir aileyiz. Amacımız kendi sektörlerinde başarılı olan işadamlarını öğrenci arkadaşlarımızla buluşturmak, kariyer planlaması yapmalarına destek olmaktır" dedi. 

 Öğrenci topluluğunun böyle bir organizasyonu başarılı bir şekilde hayata geçirmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Tuncay Engin ise, üniversite yönetimi başta olmak üzere etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Açılış konuşmalarının ardından konferansa geçildi. Akbank İnsan Kaynakları Organizasyonel Gelişim Bölüm Başkanı Kayhan Yavaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı ile DYO Boya Fabrikaları Genel Müdürü Serdar Oran öğrencilerle bir araya geldi. 

 Konferansta konuşan Yavaş, Kocasert, Kolbaşı ve Oran, öğrencilere kariyerlerinde dikkat etmeleri gereken noktaları, kariyer basamaklarını daha hızlı çıkma yollarını, özel sektörde çalışma hayatını, bankacılık, CV hazırlarken dikkat edilmesi gerekenleri kendi hayatlarından kesitlerle anlattı. Konuşmacılar üniversiteli gençlere iş hayatına girmeden donanımlarını geliştirmelerini, araştırıcı ve yenilikçi olmalarını tavsiye etti. Gün boyu süren konferansın ardından üniversite öğrencileri konuşmacıların görev yaptığı kurumlar için staj başvurusu yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.