Ülküdaşları Acılı Gününde Yalnız Bırakmadı!

Ülküdaşları Acılı Gününde Yalnız Bırakmadı!

Salih Erbeyin’i Acılı Gününde Yanlız Bırakmayan Koray Aydın Denizli’de.Denizli'nin dört bir yanından cenaze için Denizli'ye akın eden binlerce ülkücü ve vatandaşlar cenazede Salih Erbeyin'i yalnız bırakmadı.

A+A-

MHP genel başkan adaylarından Koray Aydın, MHP’li eski Milletvekili Salih Erbeyin’in kalp krizinden ölen ağabeyinin Denizli’de yapılan cenaze törenine katıldı. MHP’de bir üst kurul delegesinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek, MHP’nin Tüzüğünün Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olup olmadığının denetlenmesi için Anayasa Mahkemesi’ne taşınması talebini değerlendiren Aydın, Yargıtay’ın ivedilikle kararını netleştirip, kamuoyuna deklare etmesi gerektiğini söyledi. Toplumun bu süreci, kongreyi geciktirmek için yapılan manevra olarak algıladığını bu yüzden gereksiz olduğunu söyledi.

 

MHP Genel Başkan adaylarından Koray Aydın, eski MHP Milletvekili avukat Salih Erbeyin’in kalp krizinden ölen ağabeyi Eyüp Erbeyin’in Denizli’deki cenaze törenine katıldı. Cenaze namazı öncesi partililerle bir araya gelen Koray Aydın, açıklamalarda bulundu.

 

Koray Aydın, MHP’de bir üst kurul delegesinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek, MHP’nin Tüzüğü’nün Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olup olmadığının denetlenmesi için Anayasa Mahkemesi’ne taşınmasını istemesiyle ilgili açıklama yaptı.

 

“YARGITAY KARARINI NETLEŞTİRİP, DEKLARE ETMELİ”

 

Türk siyasi tarihinde alışılmışın dışında kongre sürecinin yaşandığını söyleyen Aydın, “Kendi mecrasında yürüyen hukuki bir süreç var. İlgili basamak mahkemesi kararını vermiş, konu Yargıtay’a intikal etmiş. Yargıtay görüşmek üzere bir tetkik hakimini görevlendirmiş. Bu ay içinde de konuyu netleştirip, bir sonuca bağlayacağını kamuoyuna deklare etmiş. Bu kadar kamuoyuna ve topluma mal olmuş bir olay hakkında şimdi bir delegenin bizim ilgili 63’üncü Maddemiz Anayasa aykırılığını tetkik edilsin diye Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı bir müracaatın bu konuyla hiçbir alakası olmamalı. Bu ayrı bir süreç, kendi mecrasında işlemeli, Yargıtay ivedilikle bu konuda kararını netleştirip, kamuoyuna deklare etmelidir. Artık bunları toplum, sadece kongreyi geciktirmek üzere manevralar şeklinde değerlendiriyor. Bende öyle değerlendiriyorum. Bunlara gerek yok” dedi.

 

“HUKUKA GÜVENMEK İSTİYORUZ”

 

Türkiye’de hukuku kullanarak siyasi süreci etkilemeye yönelik davranışların sonuç getirmeyeceğini söyleyen Aydın, “Yargıtay’ın da verasetli davranıp yapması gerekeni yaparak, şu anda bütün Türk kamuoyunun beklediği MHP davasını hızlı bir şekilde görüştükten sonra sonuca bağlaması, Türk hukuk sisteminin vereceği imtihan bakımından önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü buna ihtiyacımız var. Hukuka güvenmek istiyoruz. Toplumda var olan hukukun sorgulandığı tavırların ortadan kalkması için bu dava herkesin önünde numunelik dava gibi duruyor. Verilecek kararlar toplumdaki yargı algısının yeniden eski haline dönüşmesi için fırsat olarak değerlendirilecek. O bakımdan bu konunun artık geciktirilecek tarafı yok. Yargı da kendini bağladı, Yargıtay’da Mayıs içinde karara bağlayacağını ifade etti. Bu söylemlerine sadık olacaklarını düşürüyorum” dedi.

 

Aydın, açıklamasının ardından cenaze törenine katıldı. Ulu Camide öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Erbeyin’in cenazesi Baklan İlçesi Konak Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine iş ve siyaset dünyasından çok sayıda isim de katıldı.

CENAZEDE ÇEKİLEN BÜTÜN FOTOĞRAFLARI BU LİNKTE BULABİLİRSİNİZ :

https://www.facebook.com/Akishaber/media_set?set=a.1070394473026884.1073742018.100001690234442&type=3

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.