Ülkücülerden Çin Zulmüne Tepki

Ülkücülerden Çin Zulmüne Tepki

Denizli Ülkü Ocakları ile Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalar Delikliçınar Meydanı’nda Çin’in Uygur Türklerine yönelik katliamlarını protesto etti.

A+A-

Çin’in Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerine yönelik katliamlarına tepkiler büyüyor. Denizli’de de Ülkü Ocakları ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalar ortak protesto eylemi düzenledi. Vatandaşların da katıldığı eylemde Çin zulmü protesto edildi, kamuoyuna tepki koyma çağrısında bulunuldu.

 

Protesto gösterisinde grup adına açıklamayı Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Demirtaş yaptı.

“Gözümüze uzak, gönlümüze yakın Doğu Türkistan’dan yükselen çığlıkla yüreklerimiz yanmaktadır.

Ramazan ayında, Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken; bütün dünya yine kör, sağır, dilsiz; bu hayasız, bu alçakça zulmü seyretmektedir” diyen Demirtaş, toplumun büyük kesiminin Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dramından habersiz olduğunu söyledi.

 

Demirtaş, “Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. Türkistan kan gölü haline gelmişken Hükümet, yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir. Doğu Türkistan’da evlerinden, yurtlarından edilmiş yüz binlere, katledilen canlara kimsenin gözlerini kapatma hakkı yoktur.

Mesele Müslüman olmaksa Uygur Türkleri de Müslüman’dır. Mesele insan olmaksa Türkler de insandır. Bir dönem sözde dünya liderliğine soyunup, sözüm ona diktatörleri hizaya getirme peşinde koşanlar, milletin değerlerini oya tahvil etmek için “Yeni Osmanlıcı” kesilenler, dantelli kefenlerle yola çıkanlar neredesiniz? Haydi çıkın ortaya; bir ses verin Allah aşkına! Kayıp vatanın çilekeş evlatları, kardeşlerimiz! Saltuk Buğra Han, Dilşad Sultan, Osman Batur, Kaşgarlı Mahmud, Yusuf Has Hacib, Ahmet Yüknek, Yusuf Alptekin hepinizden özür dileriz. Ata yurdumuza sahip çıkamadık.

Nedense işine gelen her olayda ayağa kalkan Batı, konu Müslüman ve Türk olunca kör, sağır, dilsiz oluveriyor. Bugün Türkistan kan ağlıyor. Katil Çin’in namahrem eli Türk’ün ırzı üzerinde geziyor.

Katil Çin’in namahrem eli ezanların sesini kesiyor. Bugün Türkistan kan gölü ve Batı Türk’ün kanı eşliğinde ayaklar altına alıyor insanlığı: susarak kusuyor içindeki kini! Türkmen kardeşlerimizin dünyanın uzak köşesinde yapayalnız bırakılması yüreklerimizi yakıyor” diye konuştu.

 

Türkmenler üzerinde uygulanan bu katliama hükümetin ve dünya devletlerinin seyirci kalmasının asla kabul edilemeyeceğini belirten Demirtaş, “Dicle kenarında bir koyun kaybolsa hesabının kendilerinden sorulacağını ifade edenler acaba Doğu Türkistan’dakileri ne olarak görmektedirler?

Bu nedenle Türk hükümeti bir an önce bu vahşete “Dur” demek zorundadır. Türk devleti, büyük olacaksa sınırlarımız dışındaki kardeşlerimizle büyüyecektir.  Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun, bütün soydaşlarımıza sahip çıkmak zorundadır. Ata yurdumuzda, bizden olan ve yüz yıllardır işgallere direnen, soykırımlara dayanan, İslam’ın, Türklüğün sancağını güneşin doğduğu en uzak noktada dalgalandıran Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi ilgisizliğin girdaplarında, cellatlara teslim eden anlayışı şiddetle protesto ediyoruz.  Türk milleti uyan, kardeşin katlediliyor! Bu katliama seyirci mi kalacağız; elimize kardeşkanı mı bulaştıracağız? Yerin dibine geçsin katil Çin Devleti!

Kırılsın Türk’e saldıran eller! Yok olsun Türklüğe kefen biçen hainler! “Irzımızdır çiğnenen, evladımızdır doğranan. Hey sıkılmaz, ağlamazsan, bari gülmekten utan!” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.