Ülkücü Şehit Mustafa Pehlivanoğlu'nun Anısına Hakaret!

Ülkücü Şehit Mustafa Pehlivanoğlu'nun Anısına Hakaret!

1980 askeri darbe döneminde idam edilen Ülkücü Şehit Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatının anlatıldığı ‘Veda Mektubu-Ankara Yazı’ filminde Şehit Mustafa'nın annesini canlandıracak isim Ülkücülerin büyük tepkisini çekiyor.

A+A-

Haber Türk'te yer alan habere göre Hülya Avşar, 1980 askeri darbesi döneminde idam edilen ülkücü şehit Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatının anlatıldığı ‘Veda Mektubu-Ankara Yazı’ filminde rol alacak.  filmde Pehlivanoğlu’nun annesine hayat verecek

22 YAŞINDA İDAM EDİLMİŞTİ

TRT’nin Türk sinemasının 100. yılı nedeniyle desteklediği 33 sinema filminden biri olan ‘Veda Mektubu-Ankara Yazı’nda, 1980 askeri darbesinde 22 yaşında idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatı ve idamın ardından ailesinin yaşadığı dram beyazperdeye yansıtılacak. Filmde merhumun annesi Zeynep Pehlivanoğlu’nu Hülya Avşar canlandıracak.

ÇEKİMLER BU YAZ BAŞLAYACAK 

Yapımcılığını Elin Ecealp’in üstlendiği, Statü Yazım Grubu’nun senaryolaştırdığı filmde Mustafa Pehlivanoğlu’nu kimin canlandıracağı henüz netlik kazanmadı. Çekimleri yaz aylarında başlayacak filmde Ahmet Kaya’nın yorumladığı ‘Şafak Türküsü’, Sezen Aksu’nun ‘Aman Aman’ ve Teoman’ın ‘17’ adlı şarkıları yer alacak. Şarkıları Prag Senfoni Orkestrası çalacak.

5 kişinin ölümünden sorumlu tutulan Mustafa Pehlivanoğlu, darbeden kısa bir süre sonra 7 Ekim 1980’de daha davası sonuçlanmadan Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi’nde idam edilmişti.

PEHLİVANOĞLU'NUN ANNESİ HÜLYA AVŞAR

TRT, hem kuruluşunun 50. hem de Türk sinemasının 100. yılı nedeniyle sinema filmlerine maddi destek verme kararı aldı. Yapılan 864 başvurudan destek verilecek 33 film belirlendi. Bu filmlerden biri de Elin Ecealp’in yapımcısı olduğu ‘Veda Mektubu-Ankara Yazı’. Film, 12 Eylül Askeri Darbesi’nde 22 yaşında idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatını hikâye ediniyor. Pehlivanoğlu, idam edilmeden önce mahkemede polise işkence altında ifade verdiğini belirterek suçsuz olduğunu belirtmişti. İdam kararını veren hâkim Ali Fahir Kayacan daha sonra anlattığı anılarında asılan solcu Necdet Adalı’ya denge olsun diye idam edildiğini belirterek Mustafa Pehlivanoğlu’nun suçsuz yere ölüme mahkûm edildiğini itiraf etmişti.

SENFONİ ORKESTRASI ÇALACAK

Statü Yazım Grubu tarafından senaryolaştırılan ‘Veda Mektubu-Ankara Yazı’, Pehlivanoğlu’nun yakalanarak Mamak Askeri Cezaevi’deki tutukluluk halinden idam edilişine kadar olan süreyi beyazperdeye yansıtacak. Adını Pehlivanoğlu’nun idam edilmeden önce annesi Zeynep Pehlivanoğlu ile babası Ahmet Necmi Pehlivanoğlu’na yazdığı ünlü mektuptan alan filmin başrol oyuncusu Hülya Avşar. Sanatçının Zeynep Pehlivanoğlu’nu canlandıracağı ‘Veda Mektubu-Ankara Yazı’nda Mustafa Pehlivanoğlu’nu kimin canlandıracağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Filmin müziği olarak kullunılacak ‘Şafak Türküsü’, Sezen Aksu’nun ‘Aman Aman’ ve Teoman’ın ‘17’ adlı şarkılarını Prag Senfoni Orkestrası çalacak.

ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA PEHLİVANOĞLU'NUN, İDAMINDAN ÖNCE ANNE VE BABASINA YAZDIĞI MEKTUP

"Sevgili anneciğim ve babacığım, sizler beni bu yasa kadar büyüttünüz ve yetiştirdiniz. Benim sizlere karşı islemiş olduğum hataları ve suçlarımı affedin. Hakkınızı helal edin. Ben sizlerin bir evladınız olarak, bugüne kadar Cenab-ı Hakkın ve onun Resulünün, yüce Peygamberimizin yolundan ayrılmadım. Alın yazımız böyle yazılmış. Kader ne ise onu çekeceğiz. Ben de kardeşim Haydar gibi bir an önce Allah'ın huzuruna çıkacağım. Eğer benim günahım varsa Cenab-ı Allah'ın huzurunda çekmeye hazırım. Yok, bir yanlışlık sonucu ölümüme karar verenler, idam edenler Allah'tan bulsunlar. Şunu hiç bir zaman unutmasınlar ki, Mustafa'lar ölür, Allah Davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Kellemi verdiğim bu yolun zaferi yakındır. Zafer her zaman Allah'a inananlarındır. Bunun için hiç üzülmeyin. Cenazemin arkasından ağlamayın, günahtır. Sizden ricam ağlamayın. Anne, sizlerle helalleşmek isterdim, fakat olmadı. Hakkım varsa, hepinize helal olsun, siz de helal edin. Son olarak, abime, yengeme, yiyenime, bacıma selam eder, haklarını helal etmelerini dilerim. Nişanlıma da selam eder, Cenab-ı Allah'ın mutlu bir yuva kurması için ona yardımcı olmasını dilerim."

Kaynak: Haberhergün

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.