Ülkücü İşçiler Genel Başkan Çok Sert Çıktı

Ülkücü İşçiler Genel Başkan Çok Sert Çıktı

Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkanı Hakan Kandemir, Suriye'de Türkmenlere yapılan zulme tepki göstererek basın açıklamasında bulundu.

A+A-

Katil Suriye rejimi ile asırlık kinimizin mümessili olan Rusya’nın Türkmen soydaşlarımıza yapmış oldukları baskı ve terörü kınamak için bugün buraya toplanmış bulunmaktayız. Sınırlarımızdan bir bakış uzaklıkta bulunan, tarihimizde çizilen suni sınırlar yüzünden bizden ayrı düşen Türkmen kardeşlerimiz bugün çok büyük sıkıntı içerisinde bulunmaktadır. Kendi topraklarını savunma uğruna girdikleri mücadele, ölüm kalım savaşı haline almış, soydaşlarımızın Türklüğün verdiği her türlü gurur ve şanla vatanlarını savunmaları bizlerin hafızasında büyük bir yiğitlik nişanesi olarak kalmış ve kalmaya devam etmektedir. Türkmendağı adıyla yıllarca ecdadımıza yurt olan Suriye topraklarındaki Türkmen bölgesi bizlerin asli vatanıdır. Süleyman Şah orada şehit olmuş, Melikşah atını orada mahmuzlamış, Yavuz Sultan Selim Han tarihi orada değiştirmiştir. Bugün soydaşlarımızın verdiği kutlu mücadelede atalarımızdan onlara miras kalmıştır. Türkmendağını soysuza çiğnetmemeye ant içmiş yiğitlerimizin ne yazık ki günden güne erimekte, kutlu ecdadlarının cennetteki köşklerine koşmaktadır. Türkün adını ağzına almaya dahi tenezzül etmeyen akp iktidarı ve onun avane’leri ise söz konusu Kobani, Paris, Suruç olduğunda insan hakları savunucularından daha çok sesleri çıkarken, Türkmen soydaşlarımızın çığlıklarını duymamaktadır. Daha düne kadar tırlar dolusu silahı biz Türkmenlere gönderdik diyenler bugün sus pus olmuşlardır. Her seçim döneminde milliyetçiliğin sözde hamisi olarak meydanları al bayraklarla donatanlar bugün neden gök zemin üzerindeki ay yıldızı görmemektedir. Türkmen olmak akp’nin gözünde bir suç mudur, yoksa akp’nin Türklükten anladığı seçim dönemlerindeki hamaset midir?

İşte bu soruların yanıtı Türk milletinin sinesindedir. Bizler artık basiretsizliğini dünyanın duyduğu akp iktidarına seslenmiyoruz. Bizler tarihi şanla şerefle dolu yüce Türk Milletine sesleniyoruz.Türkmendağı Türk yurdudur diyoruz.Türkmenler Türk devletinin şerefidir diyoruz.Ve bu asil millet şerefinden asla taviz vermemeli diye bugün sizlere haykırıyoruz.Efendimiz a.s söylediği gibi bir zulüm, bir haksızlık gördüğünüzden gücünüz yetiyorsa müdahale edin durdurun, gücünüz yetmiyorsa sözle, kelamla yanlış olduğunu söyleyin eğer buna da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğz edin’’ değerli ülküdaşlar efendimizin buyruğu budur. Bizlerde bu buyruk üzere meydanlarda sizlere sesleniyor ve zulme karşı tüm milletimizi,Türkmen soydaşlarımızın yanında olmaya davet ediyoruz.Gün kalplerin Halep’te, idlib’te attığı gün olmalıdır, gün dünyaya bir Türk’ün canının dünyadaki bütün insanların canları kadar değerli olduğunu gösterme günüdür.Gayret bizden Tevfik Allah’tandır. Ve zafer Muhakkak Allah’a inananlarındır.Cenabı Allah soydaşlarımızın yardımcısı olsun ve Türk milletinin yadını dillerden düşürmesin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.