Ülkücü camianın takdirini kazandı

Ülkücü camianın takdirini kazandı

Ülkücü Hareketin parti, ocak, sendikalar ve diğer yan kuruluşlar dahil, hiç kimsenin yapmaya cesaret edemediği bir işi yaparak, KAFES Filmini çeken Yasemin Nak, ülkücü camiadan büyük takdir topladı. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar ve filmle ilgili yoru

A+A-

Türkiye’de bugüne kadar 12 Eylül dönemine dair çok sayıda film çekildi. Hep sol pencereden değerlendirilen o dönem, bu kez Kafes filmi ile yeniden gündemde. Filmde 12 Eylül ve öncesi dönemde yaşananlar, ülkücü camianın perspektifinden anlatılıyor. Bu film ülkücülerin kendilerini biraz olsun anlatabildikleri, verdikleri mücadelenin ruhunu yansıtabildikleri bir yapıt oldu.

Filmin yapımcısı ise Yasemin Nak… Ne partiden, ne sendikalardan, ne de hiçbir kuruluştan yardım aldı. Ülkücü camiadan hiç kimsenin cesaret edemediği bir işin altına girdi.

Kafes filmi vizyona girdiğinden bu yana ülkücü camiadan büyük beğeni topladı. Sosyal medyada filmle ilgili yapılan yorum ve paylaşımlarda ülkücü hareketin filmi izlemesi ve Nak’ın cesaretini ödüllendirmesi çağrıları yapılıyor.

İşte o yorumlardan bazıları…  

Yasemin hanım, bu filmi çekerken hiç bir kurum ve kuruluştan, hiç bir ülkücüden bir kuruş destek almadan ve böyle bir talepte bulunmadan bu filmi çekti. Dün filmin galası yapıldı... Filmi izleyen arkadaşlardan bir kaç sahneyi dinledim ve dinlerken bile gözlerim doldu. Yasemin hanım ve ekibi, filmde "Eller silah değil, kalem tutmalı." Fikrini ön planda tutarak, ülkücüleri oldukları gibi anlatmayı başarmış vicdan sahibi bir anne ve vicdan bir yapımcı. Kendisine bunun için de bütün ülkücülerin teşekkür borcu olduğunu hatırlatırım.

Bu ülkücülerin profesyonel anlamda ilk sinema filmi. Eğer biz bu filme ve Yasemin NAK gibi yürekli yapımcılara sahip çıkarsak böylesi güzel filmlerin devamı gelir diye düşünüyorum.

 

Evet, KAFES, sinemalarda... Şimdi, eşi dostu, çoluk çocuğu filme götürme ve filmimize sahip çıkma zamanı.

 

Teşekkürler Yasemin NAK...

 

Allah sizden binlerce kez razı olsun...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.