Uğur Şimşek'in kaleminden

Uğur Şimşek'in kaleminden

Taş Atan Bir Çocuktan Şehadete Susamış Bir Askere..

A+A-

Taş Atan Bir Çocuktan Şehadete Susamış Bir Askere.. Pazardı..Kahvaltı için gittiğim bir mekanda eşim ve oğlumla otururken yan masada üç genç sohbet ediyordu. Birisi hararetle konuşup diğerlerine anlatıyordu, kulak misafiri olmamak elde değildi Delikanlı askerlikten bahsediyordu..

Aldığı eğitimleri, arkadaşlıklarını, hatıralarını anlatırken gözlerinin içi gülüyordu. Diyordu ki, para için yapılacak birşey değil biliyor musun, bunu yaşaman gerek, ben orada kazandığımı burada daha inşaatta da kazanırım ama çok farklı diyordu. Tek sıkıntı diyordu:

Ölmek, Şehit Olmak..

Ama diyordu sonra: Sen gitmezsen ben gitmezsen kim gidecek kardeşim ve ekliyordu hüzünle gidenler hep zaten gariban çocukları. Artık duramazdım, dayanamazdım, Beni ağlatmak üzereydi, delikanlıya Sarılıp alnından öpesim geliyordu.. Ve dedim ki: Merak etme kıymetinizi bilenler var, boşuna değil bunlar, Allah(CC) sizleri her daim korusun.. Sonra tanışıp müsade isteyerek oturduk masalarına..

Aslında uzun bir sohbetin yeni başladığının farkında değildik hiçbirimiz.. Delikanlı Kürt kökenli, arkadaşları Türk idi..Kendisi silahlı kuvvetlere katılmış, diğer arkadaşlarını da katılması için teşvik ediyordu. Durum giderek ilginçleşiyordu.. Genç, küçükken güneydoğudan göç ederek Denizli' ye gelmişti. İnşaatlarda çalışırken askere gitmiş ve orada sözleşmeli olarak kalmıştı. Mesele elbette terör sorununa geldi. Delikanlının anlattıkları ve yaşamı aslında çok şeyi izah ediyordu. Küçükken dedi bize elimize 5 lira para verip bunlar düşman TC askeri diyerek askere polise taş attırırlardı dedi. Sonra devamla bir gün dedi beni askerler yakalayıp konuş oğlum her kelimene 20 lira vereceğim deyince ne varsa söyledim abi dedi gülerek. Biz dedi abi çocuktuk dedi, birşey bilmiyorduk.. Trajikomik ama işte gerçek buydu..

Devletin varlığını hissettiremediği,aciz kaldığı vatan toprağında cehaletin, mahkumiyetin baş sorumlusu da malesef Devlettir.. Düşündüklerimiz pek çok noktada aynıydı: Bunun adı Türk-Kürt sorunu değil, Terör sorunuydu.. İşte taş atan bir çocuktan, Türk Vatanı ve Milletinin bölünmez birlik ve bütünlüğü uğruna şehadete susamış bir yiğide uzanan ibret hikayesi.. Bir süreç, bir yol var ise işte burada.. Rabbim bu vatan evlatlarımızı korusun, Milletimizi ve Vatanımızı bir ve bütün eylesin.. Sağlıcakla kalın..

AKİSHABER ÖZEL

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.