Türkmen Elleri Şairleri Antalya'da

Türkmen Elleri Şairleri Antalya'da

Irak Türkleri Uluslararası Türkmen Elleri Şairleri ve Sanatçıları Buluşması’na Renk Kattı

A+A-

AVRASYA Sanat Kültür ve Edebiyat Derneği (ASKED) tarafından Antalya'da organize edilen 'Uluslararası Türkmen Elleri Şairleri Buluşması' Türk Halk Müziği konseriyle sona erdi.

Azerbaycan'ın yanı sıra Irak'ın Kerkük, Musul ve Talafer şehirlerinden gelen Türkmen şair ve ses sanatçıları yerel kıyafetleriyle sahneye çıktı, yöresel türküleri seslendirdi.

 

Türkülerin ardından konuk şairler ülkelerinde devam eden savaş ve terör olayları nedeniyle yaşadıkları acıları, sıkıntıları şiirleriyle dillendirdi. Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği adına konuşan

Kürşat Çavuşoğlu, Kerkük'ün Türk kültürünün merkezi olduğunu anlatarak, "Cennetimiz olan Kerkük'ü cehenneme çevirdiler, hürriyetimizi silahla gasp ettiler" dedi.

 

Kerkük Gecesi'nde Irak'ın Kerkük, Telafer ve Musul şehirlerinden gelen Türkmen şairler sahneye çıktı, savaş ve terör olaylarında yaşadıkları acıları, döktükleri gözyaşlarını yazdıkları şiirlerle dillendirdi. Türkmenler, Türkmen ve Türk bayrakları açtı, büyük bir coşkuyla alkışlandı.

 

Gecenin sonunda ASKEF Genel Başkanı Savaş Ünal, bu yıl ilki düzenlenen 'Uluslararası Türkmen Elleri Şairleri Buluşması'na katkı sağlayan kurum ve kişilere teşekkür etti. Ünal, "Etkinliğimizle Türkmen ellerine dikkati çekmek istedik, başarılı olduk, ASKED ve ASKEF olarak Türklerin yaşadığı her yerde olacağız" diye konuştu.

Kürşat Çavuşoğlu

Foto: Orhan Çınar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.