Türkiye'yi  Bölmeye Kimsenin Gücü Yetmeyecek

Türkiye'yi Bölmeye Kimsenin Gücü Yetmeyecek

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Çameli ilçesinde vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı. Yeni sistemle ‘eyalet’ kurulacağı yönündeki iddiaları da sert bir dille yalanlayan Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölü

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Çameli ilçesine bağlı Kınıkyeri, Cumaalanı, Güzelyurt, Çamlıbel, Yeşilyayla, Kalınkoz, Yaylapınar, Kolak, Kocaova ve Gökçeyaka mahallerinde vatandaşlarla biraraya geldi. Vatandaşlarla buluşmasında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatan Milletvekili Şahin Tin’e Çameli ziyaretinde Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, AK Parti Çameli İlçe Başkanı Tanju Gököz, İlçe yönetim kurulu üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri eşlik etti.

 ÜNİTER YAPIMIZ GÜVENCE ALTINDA

 Ziyaret ettiği mahallelerde Anayasa değişiklik paketinde nelerin yer aldığını ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin neler getirdiğini anlatan Milletvekili Şahin Tin, halk oylamasına sunulan Anayasa değişikliği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Şahin Tin, şunları söyledi, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğünü koruma altına almak ve bir bütün olarak muhafaza etmek bizim için hayati bir meseledir. Herhangi bir kitlenin ya da herhangi bir gücün bu ülkenin temel değerlerini yaralamasına ya da zarar vermesine asla müsaade etmeyiz. Hazırlanan ve halk oylamasına sunulan cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde üniter yapımızın korunması temel esas olarak belirlenmiştir. Öyle ki, Anayasamızın 3’ncü maddesine göre “Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür” bu madde asla değiştirilemez ve hatta değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Bu madde üzerinden rant devşirme peşinde olanlar bilsinler ki, devletimizin temel ilkelerine ve değerlerine ne el sürdürürüz ne de dil uzattırırız” dedi.

 MİLLETİMİZİ YALANLARLA KANDIRAMAZSINIZ

 Muhalefetin milleti kandırmak için her türlü yalana başvurduğunu söyleyen Milletvekili Şahin Tin, “ ’Hayır’ propagandası yapan muhalefet, milletimizin aklını bulandırmak için yalan yanlış bilgileri kamuoyuna sürmeye devam ediyor. Şimdide ülkenin eyaletlere bölüneceği yönünde deli saçması bir yalanla milletimizi meşgul ediyorlar. Oysa bilinmelidir ki, Anayasa değişiklik paketinin herhangi bir maddesinde doğrudan ya da dolaylı olarak ‘eyalet’ ifadesi geçmemektedir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Cumhurbaşkanının veya başka bir merciinin eyalet kurmak gibi bir yetkisi kesinlikle yoktur. İddia edildiğinin aksine kamu tüzel kişiliklerinin tüm faaliyetleri, devlet merkezi idaresine bağlı ve kanunlar çerçevesinde yürütülür. Kamu tüzel kişilikleri, başta anayasa olmak üzere ilgili kanunların çizdiği çerçevede kurulur ve işlevlerini yürütürler. Bu nedenle Anayasa da yeri olmayan, ‘eyalet kurma’ gibi hükmü bulunmayan ifadeler düpedüz yalandan ibarettir. Milletimizi yalanlarıyla kandırarak halk oylamasında ‘hayır’ alacağını zannedenler bilsin ki bu millet 16 Nisanda sandıkta ‘evet’ oylarıyla gerekli cevabı size verecek ve yalan bilgi yayanlara doğruları öğretecektir” dedi.

 BİRLİĞİMİZİ ‘EVET’ İLE GÜÇLENDİRECEĞİZ

 Milletvekili Şahin Tin, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan halk oylamasında Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kabul edilmesiyle birlikte güçlü ve istikrarlı hükümetler döneminin başlayacağını söyledi. Şahin Tin; “Türkiye’de yapılan anayasa değişikliği ile ülkemizin yönetim sistemi değiştirilmektedir. Güçlü ve istikrarlı hükümetlerin kurulması için zemin hazırlanmaktadır. İstikrarın sekteye uğramadığı güçlü bir yönetim sayesinde ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü tehdit ve şantaj kolaylıkla bertaraf edilecektir. Şayet iddia edildiği gibi anayasa değişikliği paketinde üniter yapımızı ve birliğimizi zayıflatan bir madde olsaydı bölücü terör örgütü PKK bu yapılan halk oylamasında hiç hayır der miydi? İşte bu nedenle birlik ve bütünlüğümüzü güçlendirmek, terörle mücadelede daha etkin rol üstlenmek ve Türkiye’nin büyümesini istemeyenlere en güzel cevabı vermek için hep birlikte bu anayasa değişikliğine ‘evet’ dememiz gerekiyor” dedi.

 ÇAMELİ EN YÜKSEK OYU ÇIKARACAK

 Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ise yaptığı konuşmasında yaptığı hizmetler başta olmak üzere referandum sürecine ilişkin de bilgiler aktardı. Belediye Başkanı Arslan; “Her seçimde olduğu gibi bu referandumda da Çameli ilçemizde yaşayan hemşerilerimize güvenimiz tam. Daha güçlü bir Türkiye’nin inşasında ilçemiz üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır. Denizli genelinde yine en yüksek ‘evet’ oyunu Çameli ilçemiz çıkaracaktır” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.