Türkiye'ye Sığınan Türkmenler Sokaklarda Sürünüyor

Türkiye'ye Sığınan Türkmenler Sokaklarda Sürünüyor

Savaştan kaçıp Halep’ten Bodrum’a gelen ve 10 gündür bir parkta aç susuz yaşayan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Türkmenler, “Savaştan kaçıp Türkiye’ye sığındık. Kimse sahip çıkmıyor, ne yapacağımızı şaşırdık” dediler.

A+A-

Sahipsiz Türkmenler perişan durumda! ktidarın yürüttüğü dış politikadan en büyük zararı Türkmenler gördü. Suriye’de ateş altında kalan Türkmen aileler canları kurtarmak için Türkiye’ye sığındı. Ancak hükümet diğer Suriyelilere her türlü kolaylığı gösterirken Türkmenleri dışladı. Bu nedenle Türkmenler ortada kaldı. Bunun son örneği Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşandı. Organizatörler tarafından Halep’ten iş bulma umuduyla Türkiye’ye sokulan ve 10 gün önce de Bodrum’a getirilen 8 Türkmen aile kaderlerine terk edildi. Eş ve çocuklarıyla toplam 40 kişi olan Suriyeli Türkmenler, Neyzen Tevfik Caddesi’ndeki marinanın kıyısındaki bir parka sığındı. Aç, susuz bu parkta yatıp kalkan ailelerin içler acısı bu durumu bir yandan görenleri üzerken diğer yandan da “turizm sezonunda bu manzara Bodrum’a yakışmıyor” dedirtti.

DHA’nın haberine göre turizmciler ve Bodrum halkı bu görüntülere son verilmesi için bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Ancak hükümet bu konuda hiçbir adım atmadı. Suriyeli Türkmenler’den 36 yaşındaki Cabir Cezeri şunları söyledi: “Suriye’de çiftçilik yapıyoruz. Başka da bir şey bilmeyiz. Köyümüze gelen gruplar bizden silahlanıp savaşmamızı istedi. Biz bugüne kadar hep çapa salladık. Hiç silah tutmadık. Kardeşin kardeşi öldürmesini kabul etmedik. Mallarımızı yok parasına satıp yurdumuzdan ayrıldık. Organizatörler, ‘Bodrum’da tarım işi var’ diyerek paralarımızı alıp bizleri buraya getirip ortadan kayboldular. Ne yapacağımızı, nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Kimseye bir zararımız yok.” Esnaf ve turizmcilerden gelen yoğun şikâyeti üzerine Türkmen aieleler, Aydın’ın Söke ilçesine gönderildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.