Türkiye Türkmenlerle arasına duvar örüyor

Türkiye Türkmenlerle arasına duvar örüyor

Bayırbucak Türkleri Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Mehmet Şandır, Suriye sınırına örülen güvenlik duvarının yanlış bölgeye kurulduğunu söyledi

A+A-

AKP’nin sınır güvenliğini sağlamak ve teröristlerin geçişlerini önlemek amacıyla Suriye sınır hattına çektiği güvenlik duvarının YPG’nin olduğu bölgeye değil Türkmenlerin bulunduğu alana kurulduğu ileri sürüldü. Suriye Bayırbucak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı MHP’li Mehmet Şandır, Suriye sınırına örülen güvenlik duvarının asıl kurulması gereken bölgeye kurulmadığı ifade etti. Şandır, “Şu an Yayladağı ve Öncüpınar’ın güneyindeki güvenlik duvarı Türkmen bölgesine kuruluyor. Yeri yanlıştır. Güvenlik duvarının asıl kurulması gereken yer Kobani, Haseki ve Tel Abyad’dır. Yani Türkiye ile Türkmenlerin arasına duvar örmenin hiçbir mantıklı açıklaması yoktur” dedi.

 

Bölgeyi PYD’ye bıraktı

 

Şandır PYD ile Esad rejiminin olaylar başladıktan 3-5 ay sonra anlaştığını belirterek şunları kaydetti: “Esad rejimi özellikle Haseki vilayetinden güçlerini çekerek terör örgütü PYD’ye bıraktı. Şimdi de ABD’nin başını çektiği koalisyon güçleri batıya doğru PYD’nin önünü açıyor. Özelikle Tel Abyad dediğimiz bölge bütünüyle Arap ve Türkmen bölgesidir. Burayı PYD’nin işgal edebilmesi için destek oldular. Şimdi ABD’nin desteğiyle IŞİD’den boşaltılan bölgeye PYD’yi yerleştirmeye çalışıyorlar. Ülkemiz güneyden kuşatılmaya çalışılıyor ama Türkiye’yi yönetenler meselenin farkında değiller.” Türkiye ve Suriye’deki Türkmenlerin büyük bir bölümünün zor şartlarda yaşadıklarını dile getiren Şandır, “Suriye Türkmenleri bir an önce kendi topraklarına dönmek istiyor. Türkiye’nin de katılımıyla Esad’ın ve IŞİD’in zulmünden Türkmenlerin yaşadığı bölgeleri kurtaracak bir çözüm üretilmesini bekliyorlar” şeklinde konuştu. Suriye sınırındaki 5 Türkmen savaşçının şehit olmasının nedeninin ise IŞİD’in döşediği mayınlar olduğunu anlatan Şandır, “Bir çatışmayla değil hain bir pusuyla hayatlarını kaybettiler. Olay Halep’in kuzeyinde yaşandı, Bayırbucak’ta değil” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.