Türkiye Şehitlerine Ağlıyor...

Türkiye Şehitlerine Ağlıyor...

Van'ın Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 6 askerin cenazeleri, Van'da düzenlenen iki ayrı törenle memleketlerine u

A+A-

Şehit askerlerden Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur, Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Tıraş, şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül için Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı’nda basına açık tören yapıldı. Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, şehit yakınları, kurum amirleri asker ve polisler katıldı. Önce Konya’ya oradan Muğla’ya uğurlanan Binbaşı Kıvanç Cesur’un cenazesi için havalimanına eşi ve oğlu da geldi. Şehidin oğlu minik Demir Alp’in annesinin yüzünden süzülen gözyaşlarını silmesi tüm Türkiye’yi ağlattı

Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’un cenazesi, Van’da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla memleketi Muğla’ya gönderildi. Ancak şehit Binbaşı Cesur’un eşi hemşire Seda Cesur, acı haberi bir yakınını ziyarete geldiği Konya’da öğrendiği için cenaze ilk Konya’ya getirildi.Seda Cesur, daha sonra oğlunu kucağına alarak, eşinin cenazesinin bulunduğu uçağa bindi. Ardından şehidin cenazesi defnedilmek üzere memleketi Muğla’ya uğurlandı.

Çaldıran’da dün şehit olan 6 askerden Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci, Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen ve Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz için de ikinci tören yapıldı. Törenin ardından Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci’nin cenazesi Amasya’ya, Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen’in cenazesi Nevşehir’e ve Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz’un cenazesi de uçakla Samsun’a gönderildi.

Törene katılan şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül’ün eşi Zeynep Sarıgül sinir krizleri geçirdi. Şehidin oğlu Malik Atakan Sarıgül, babasının tabutuna sarılarak ağlarken, kızı gözyaşlarına boğuldu.

Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen (27), için Kapadokya Havalimanında karşılama töreni düzenlendi. Tören sırasında şehidin yakınları ayakta durmakta güçlük çekti.

Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş (25), memleketi Gaziantep'te toprağa verildi. Şehidin eşi İpek Tıraş ile kayınvalidesi Nurten Kurt ağıtlar yaktı.

Şehit Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş'ın 5 gün önce tayininin Kahramanmaraş'a çıktığı, eşi İpek Tıraş'ın ise 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Oğlunun tabutunu ve fotoğrafını öpen şehidin annesi Elif Tıraş da "Ana sütüm helal olsun sana. Şehitler ölmez vatan bölünmez." diyerek ağladı. Şehit eşinin tabutunun yanına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in kolunda gelen İpek Tıraş, tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci'nin (31) cenazesi, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığına getirildi.

Cenazenin getirildiği uçakla şehidin babası Nadir, annesi Nilgün ve eşi Songül Demirci de ilçeye geldi. Daha sonra Merzifon Asker Hastanesi morguna götürülen şehidin cenazesi, ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Merzifon Hava Şehitliğine defnedildi.

Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen'in (27) cenazesi, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde toprağa verildi. Şehidin naaşı babaevine getirildi.

Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaykusuz'un cenazesi Samsun'a getirildi. Baba Avni Kaykusuz'u Vali Şahin Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz teselli etmeye çalıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.