Türkiye'nin Ünlü Yazarları Denizlideydi...

Türkiye'nin Ünlü Yazarları Denizlideydi...

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ilkini düzenlediği Ege’nin en büyük kitap fuarı hafta sonu Türkiye’nin en ünlü yazarlarını ağırladı.

A+A-

Onbinlerce vatandaş fuara akın ederken, yazarlarla fotoğraf çektirip imza almak isteyen kitapseverler uzun kuyruklar oluşturdu. Ünlü yazarlar yoğun kalabalık karşısında şaşırarak düzenledikleri ilk fuarda bu başarıyı yakalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a tebrik etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ilkini düzenlediği Ege’nin en büyük kitap fuarı hafta sonu Türkiye’nin en ünlü yazarlarını ağırladı. Her gün onlarca farklı yazarın imza günleri ve söyleşi düzenlediği fuara hafta sonu katılan İlber Ortaylı, Şükrü Erbaş, Öznur Yıldırım, Hasan Ali Toptaş, İlker Başbuğ, Ali Lidar, Canan Tan, Sinan Yağmur, Abdurrahman Dilipak ve Azra Kohen okurlarıyla buluştu. Türkiye’nin en ünlü yazarlarıyla buluşmak için hafta sonu onbinlerce vatandaş fuara akın ederken, yazarlarla fotoğraf çektirip imza almak isteyen kitapseverler uzun kuyruklar oluşturdu. Fuara katılan yazarlar karşılaştıkları yoğun kalabalık karşısında şaşırarak düzenledikleri ilk fuarda bu başarıyı yakalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı tebrik etti.

İLBER ORTAYLI’DAN BAŞKAN ZOLAN’A TEBRİK

Düzenledikleri ilk fuarda yakaladığı başarı ile büyük övgü toplayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hafta sonu yazarlarla bir araya gelerek bir süre sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi. Yazarlar karşılaştıkları yoğun kalabalık karşısında şaşırarak düzenledikleri ilk fuarda bu başarıyı yakalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı tebrik etti. İlber Ortaylı, bir araya geldiği Başkan Zolan’a, “İlk kitap fuarı çok iyi başlamış, tebrik ederim. Başka konferanslara da geliriz inşallah. Siz tertip ederseniz gelirim. Çok memnun oldum” dedi.

YAYINEVLERİ YOĞUN İLGİDEN ŞAŞKIN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vatandaşların kitap fuarına çok büyük bir ilgisi olduğunu belirterek, “İyi ki kitap fuarını düzenlemişiz. Vatandaşımızın yüzlerine baktığımda çok memnun olduklarını ve mutluluklarını görüyorum. Ama ben asıl fuara gelenlere çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Zolan, “Vatandaşımızı kitapla buluşturduk. Tüm yayınevleri bu olağanüstü ilgiyi beklemiyorlarmış. Vatandaşlarımız uzun zamandır istediği kitap fuarımızı iyi ki yapmışız. İnşallah seneye ikinci fuarımı yaparız. Her yıl kitap fuarımız olsun istiyoruz” diye konuştu.

”DENİZLİ KİTAP OKUYOR”

Fuara 7’den 70’e her yaştan ziyaret olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, “Ziyaretçi sayısı beklentinin çok çok üstünde. Fuarcılık anlamında Denizli’deki her fuarın üstünde bir sayı. Buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Kitaplar çeşit ve fiyat anlamında çok makuldü” dedi. Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün gördük ki Denizli kitap okuyor. Ziyaretçi sayısı küçümsenmeyecek bir sayı. Burada alınan kitaplar elden ele dolaşacak. Kitap satışlarının da ziyaretçi sayısına göre Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu şeklinde bir bilgi geldi. Fuar bitiminde rakamları açıklayacağız. ‘Okumuyoruz’ algısını Denizli burada yerle bir etti, yıktı geçti. Denizli okumaya büyümeye devam edecek. Bizlerde büyükşehir olarak hizmet etmeye, imkan sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.