Türkiye AB'ye İki Teker Üzerinde Girdi

Türkiye AB'ye İki Teker Üzerinde Girdi

Denizli Sanayi Odası bünyesinde bulunan Denizli AB Bilgi Merkezi’nin düzenlediği etkinlikte bisikletçiler sembolik olarak Avrupa Birliği’ne girdi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi, Pamukkale Bisiklet Derneği ve Denizli AB Bilgi Merkezi’nin ortaklığıyla düzenlenen Denizli Bisiklet Şenliği’nin 23 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen etabı, UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale’de renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 140 bisikletçinin yer aldığı öncü grup,  etabın en sonunda yer alan 4 km’lik yolda Avrupa Birliği’ne girmek için ter döktü. Halktan bisikletçilerin de katıldığı zorlu etap, Pamukkale Köyü'nden başlayarak Dünyaca ünlü beyaz travertenlerde son buldu. Türkiye ile Avrupa Birliği arasında süren müzakere başlıklarının yazılı olduğu bayrakları başarıyla geçen bisikletçiler, sembolik olarak Avrupa Birliği’ne girdi. Sonrasında Pamukkale travertenleri ve Laodikya'yı ziyaret eden bisikletçiler, dönüş yolunda Avrupalı heykeltraşların da çalışmalarını sürdürdüğü Kömürcüoğlu Mermer Taş Heykel Kolonisi'ni ziyaret ederek sanatçılarla sohbet etti.

 

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Denizli Sanayi Odası Genel Sekreteri ve Denizli AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Zeren Gerelioğlu, “Bu etkinlikteki öncelikli hedefimiz Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecindeki müzakere başlıklarına dikkat çekmekti. Bildiğiniz üzere, üyelik müzakereleri kapsamında kapanması gereken 35 başlığımız bulunuyor. Biz bu başlıkların her birini bir bayrakla sembolize ederek, tüm bayrakları geçerek etabı tamamlayan bisikletçilerimizle sembolik olarak AB’ye girdik. Bisikleti Avrupa’da günlük hayatın önemli bir parçası. Hem sağlıklı yaşamı desteklemesi hem de çevre dostu bir ulaşım aracı olarak bisiklete binmek konusunda da bir farkındalık yaratmak istedik.” şeklinde konuştu.

 

Denizli protokolünün katılımıyla akşam düzenlenecek kapanış kokteylinde hazırlanacak mini sergide, bisiklete binen Avrupalı liderlerin fotoğraflarının yanısıra Pamukkale etabından da fotoğraflar sergilenecek. Gün boyunca çekilen bu fotoğraflar, kokteyl sonrasında etkinliğin bir hatırası olarak katılımcılara hediye edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.