Türk Ocaklılar Atamızı Andı

Türk Ocaklılar Atamızı Andı

Türk Ocakları Denizli Şubesi ile kısa adı YAZ-AR-BİR olan Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 78. Yılında, şiir ve türkülerle andı.

A+A-

12 Kasım 2016 Cumartesi günü saat 14.00 de, Türk Ocakları Konferans Salonunda yapılan anma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kalabalık bir katılımla gerçekleştirilen programın girişinde Türk Ocağı Başkanlarından Doktor Sadi Çetinkaya Genç Cumhuriyetin nasıl kurulduğu, İstiklal savaşının nasıl yapıldığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Ülkenin kurtuluşu ve sonrasındaki başarıları konusunda salonda bulunanlara çok geniş bilgiler aktardı.

Ardından şiir ve türkü programına geçildi. Sunumunu Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği Genel Sekreteri Sadık Dağdeviren’in yaptığı programın ilk bölümünde; Ali Tuluk, Baki Evkaralı, Hüsamettin Tat, Batuhan Dağdeviren, Reyhan Pervanlar Karaalp şiirlerini okudular.

Türk Halk Müziği sanatçısı Hüseyin Ongün “Kulak verdim dört köşeyi dinledim” türküsünü seslendirmesinden sonra ikinci bölümde; İsmail Gökçe, Mehmet Aslan, Hüseyin Vural şiirlerini yorumladılar.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Hasan Arzuman, “Anam ağlar, baş ucumda oturur” türküsü ile gönülleri ihya etti.

Üçüncü bölüm Ezgar Ergün’ün şiirini okumasıyla başladı. Yusuf Kabukçu, Ozan Nihat’ın Atatürk ile ilgili bir şiirini seslendirdi. Sonrasında, Mehmet Baylan ve Naciye Kınlı’ nın şiirlerini okumalarından sonra üçüncü bölüm tamamlandı.

Türk Halk Müziği sanatçısı Ramazan Ünlü de “ Şu dünyanın ne tadı ne tuzu kaldı” adlı eserle izleyicilere seslendi.

Sadık Dağdeviren’in şiirini okumasından sonra Türk Halk Müziği sanatçısı Armağan Oymak’ın sazıyla, sözüyle seslendirdiği, Atatürk’ün çok sevdiği eserlerden biri olan “ Vurun Davullar vurun” adlı eser ile program sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.