Türk Milletinin Tarihi Dirilişi

Türk Milletinin Tarihi Dirilişi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip,  bugün bu ülke üzerinde hain plan ve hesapları olanların  Çanakkale ruhunu iyi anlamalarını istedi.

A+A-

MHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip,  18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’nci Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada,  “Bir tarafta ‘18 Mart Şehitler Günü’nü yâd ederken, diğer tarafta Çanakkale Deniz Savaşı’nı zaferle taçlandıran yüksek ve yüce millet ruhunu hürmetle hatırlıyoruz. Çanakkale; Türk milletinin tarihi bir direnişi, asla unutulmayacak mücadele azmi ve emperyalist mihrakların kanlı planlarını alt üst eden stratejik silkinişidir. Hepsinden de önemlisi; imanın, inancın ve milli iffetin gülleye, mermiye ve gelişmiş savaş gemilerine tavizsiz duruşudur. Dün, millet varlığında buluşarak fani bedenlerinden vazgeçen vatan evlatlarını; dille, fikirle ve siyasi çıkarla tefrik etmeye cüret etmek çok büyük bir haksızlık ve vebal olarak bölünme ayini yapanların hanesine yazılacaktır. Bilinmelidir ki, Çanakkale ruhu ve şuuru bugün bizim ihtiyacımız olan en önemli ve vazgeçilmez güç kaynağıdır. Bunun içinde fitneye, ihtilafa, etnik nifaka, ihanete,  çözülmeye, işbirlikçiliğe, teslimiyetçiliğe ve yabancı hayranlığına yer yoktur. Milli ve manevi değerlerin yüceltilmesi, Türk milletinin bir olması, saflarını sımsıkı tutması, bağımsız ve özgür yaşaması Çanakkale ruhunun özüdür, esasıdır ve tartışmasız en bariz gerçeğidir” dedi.

“RUHLARI ŞADOLSUN”

Bu topraklar için canını veren tüm şehitleri saygı, rahmet ve minnetle andığını kaydeden Garip, Bundan nasibini alamamış zavallıların ise ne şehitlerimizin muhterem hatıralarını anlamaları mümkündür, ne de Türk’ün kudretine vakıf olmaları ihtimal dâhilindedir. Herkes bilmelidir ki, Türk milletinin Çanakkale menkıbesi gönüllerde yaşadıkça ve bunu sahiplenen vatansever şahsiyetler bulunduğu müddetçe, geçmişte başaramayan yabancı emeller, bugün de maşaları vasıtasıyla kesinlikle hedeflerine ulaşamayacaklardır. Bu duygularla; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’nci Yıldönümü’nde; tertemiz kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları vatanlaştıran aziz şehitlerimizi minnet duygularımla anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve varlık mücadelemizde üstün ve fedakârca çabası olan muhterem ecdadımıza  Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” diye konuştu. MESUT GÜLER

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.