Turizm Haftası Renkli Görüntülerle Başladı

Turizm Haftası Renkli Görüntülerle Başladı

Denizli’de Valilik, Büyükşehir Belediyesi, DENTUROD, TURSAB ve sektör temsilcilerinin birlikte organize ettiğini “Turizm Haftası” kutlama etkinlikleri, Pamukkale Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı.

A+A-

Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

TURİZMDE FARKINDALIK İÇİN YÜRÜDÜLER

 Törene katılan Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı İsmail Soyak, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, TÜRSAB Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen ile sektör temsilcileri ve öğrenciler turizmde farkındalık yaratmak için yürüdü.

MEKTERAN TAKIMI VE HOROZ MASKOTU

Vatandaşların ilgi ile izlediği kortej yürüyüşün turizciler kendi sektörlerinin dövizlerini taşıdı. Aynı dev Türk Bayrağı ve Atatürk resmi açıldı. Yürüyüşte Denizli Horozunu temsilen maskot ve turizm temsilen turizm güzeli vardı. Kortej yürüyüşü vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Honaz Belediyesi, Buldan Belediyesi, Babadağ Belediyesi, Pamukkale Belediyesi yazan pankartlar dikkat çekti. Kortej Denizli Büyükşehir Belediyesinin önünde son buldu. Burada mekteran takımı gösterilerini suanrken tuzim öğrencileri yapmış olduğu yemekleri vatandaşların beğenisine sundu. Aynı zamanda öğrenciler, Karpuz kabuğundan yüz çizerek ilgi odağı oldular. Halk oyunları ekipleri gösteriler yaptı, Denizli Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri Türk Bayraklı Türk Kadın Kıyafeti gösterisi yaptı. Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi müzik dinletisi sundu. SemaAbdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri soğuk ve sıcak meze yapımını uygulamalı gösterip, şov izletti.

Kortej yürüyüşünde de yer alan Mehter Takımı, kutlamalarda da konser verdi. Kahramanlık marşları çalındı, ilahiler okundu. Mehteran Takımı’nın konseri Hücum Marşı ve tekbir sesleriyle bitti. Konser esnasında kılıçların çekilip, okla vurulan bir yeniçerinin ölmesine rağmen sancağı düşürmemesi sergilendi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.