TSS: İddialar Asılsız Ve Yalan!

TSS: İddialar Asılsız Ve Yalan!

Türk Sağlık Sen (TSS) Denizli Şube Yönetimi, Denizli Devlet Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği Sorumlu Hekimi Op. Dr. Süleyman Coşkun hakkında ortaya atılan iddiaların asılsız, huzur bozmaya yönelik ve yalan olduğunu ileri sürdü.

A+A-

TSS Denizli Şube Yönetim Kurulu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “08 Aralık 2014 tarihinde basında yer alan Denizli Devlet Hastanesinde çalışan üyemiz Op. Dr. Süleyman Coşkun hakkında tamamen asılsız, meslek onurunu inciten ve karalayıcı bir haber ile karşılaştık. Sendikamız tarafından yapılan kapsamlı araştırmada,  konuyla ilgili herhangi bir suç unsuru bulunmamış, tamamen performans sisteminin çarpıklığı ile ilgili, SGK'nun, kamunun ve hastaların zarara uğratılmadığı, gereksiz yere malzeme kullanımının söz konusu olmadığı, söz konusu yalan haberin beyin cerrahi kliniğinde  çalışan Dr. S.Ö.  tarafından basına servis edilmiş bir iddia olduğu anlaşılmıştır” denildi.

DDH’DEN, SDH’YE GÖNDERİLDİ

Dr. S.Ö’nün  üstüne vazife olmayan işlere kalkışması sonucu Denizli Devlet Hastanesi’nden (DDH) Servergazi Devlet Hastanesi’ne (SDH) gönderildiğini ileri süren TSS Denizli Şube yönetiminin açıklamasında,  “Dr. S.Ö’nün klinik içi çalışma barışı ve huzurunu bozması, kendi ameliyat etmediği  hastalara ve yakınlarına üstüne vazife olmadığı halde ve hastalarda hiçbir nörolojik defısit olmadığı halde " senin ameliyatın başarısız, bundan sonra ne yapılsa düzelmez, sakat kalmışsın, takılan vida sinirini patlatmış, erkekliğin gitmiş" gibisinden sözler sarf etmesi sonucunda Kamu Hastaneler Birliği tarafından Servergazi Devlet Hastanesi'nde çalışması uygun görülmüş olup Sağlık Bakanlığı'ndan konuyla ilgili müfettiş talep edilmiştir. Ayrıca Denizli Tabip Odası Etik Kurulu tarafından da soruşturulmaktadır” görüşüne yer verildi.

YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Söz konusu asılsız iddiaların yakından takip edildiğini kaydeden TSS Yönetimi, “Bu asılsız yalan iddiaların sonuna kadar taklipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Ayrıca üyemiz hakkında bu tür yalan iddiayı ortaya atanların da peşini bırakmayacağız. Kanunun verdiği yetkiler çerçevesinde üyemizin hakkını koruyacağız” denildi.

ETİK KURULU VE PAÜ: “İDDALAR ASILSIZ”

Öte yandan konuyu inceleyen Türk Nöroşirurji Derneği Etik Kurulu ve Pamukkale üniversitesi (PAÜ) Bilirkişi Heyeti iddiaların asılsız olduğunu ifade ettiler. 

MESUT GÜLER

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.