Tin’den sert açıklamalar

Tin’den sert açıklamalar

Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli İl Başkanı Şahin Tin, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. HDP'ye sert sözlerle yüklenen Başkan Tin, operasyonların devam edeceğini ifade ederek, “Türk milletine baş kaldıran başı

A+A-

"Sade bir vatandaş olarak bu milletin bir evladı olarak diyorum ki, meseleye siyasi bakmamak lazım" diyerek sözlerine başlayan Başkan Tin, "Meseleye vatan millet meselesi olarak bakmak lazım. İçerdeki ve dışarıdaki hainlere karşı savaş halindeyiz. HDP, PKK’nın siyasi kanadı gibi hareket etmekte. Biz bunu 7 Haziran öncesinde vatandaşlara anlatmaya çalıştık. Sadece Kürtler değil ne yazık ki ilerici, liberal, komünist, sosyalist, aydınlıkçı gören herkes HDP'ye oy verdi. Bugün oy verenler HDP'nin yaptıklarını görüyor mu? HDP'ye oy verenler katilleri desteklemek için mi oy verdiler? Zamanında HDP’ye verilen oy, PKK’ya verilen oydur dedik. Hala daha HDP liderleri çıkıp milleti kandırmaya çalışıyor. Oy verenlerin bir daha düşünüp ölçüp tartıp oy vermeleri lazım. İllaki AK Parti demiyorum ama vatanını sevenlere oylarını versinler" dedi.

 

TÜRK MİLLETİNE BAŞ KALDIRAN BAŞI EZERİZ

Çözüm sürecine işaret eden ve " Vatanını milletini sevenlerle dergimiz yok" diyen başkan Tin, "13 yıl AK Parti olarak Doğu ve Güneydoğuda yaşayan vatandaşlar sıkıntılar yaşandı. Özlük hakları verilmedini, yatırım yapılmadığını, havaalanı yapılamadığını söyledik. Biz geldikten sonra herşeyi bir kenara bırakıp yol, hastane, havalimanı, üniversite bunlara benzemez ne varsa yaptık. Biz Kürtçe kurslar açıklamasını sağladık. TRT Kürtçe yayınlara başladı. Bu benzeri icraatlarla barış elimizi uzattık. Peki bunların karşılığında Türk halkı 2 yıl sonra saldırı gördü. PKK ve HDP bunları biz aldık diyor, hayır onları biz yaptık. Artık gelinen noktada hainlere müsamaha gösterilmeyecek. Vatanını milletini sevenlerle dergimiz yok. Türk millerine baş kaldıran başı ezeriz" ifadelerini kullandı.

 

BU SAVAŞ, PKK YOK EDİLENE

KADAR DEVAM EDECEKTİR

“Muhalefet hala tehlikeyi göremedi” diyerek açıklamasını sürdüren Başkan Tin, şu ifadeleri kullandı. "Suriye sınırında DEAŞ sınırımıza kadar geldi. Bombalıyor. PKK, kendi Kürt halkını öldürüyor. Askerimize ensesinden kurşun sıkıyor. Adam gibi geçip karşısına saldırmıyor. TSK saldırmaya kalktığında gelin konuşalım diyorlar. Öncelikle adam gibi çıkarsın PKK terör örgütü desinler. Benim bir şehidim geldiğinde neden gelin oturalım konuşalım demiyor. Onlar ne kadar bağırırsa bağırsınlar Türk milleti devletini ve askerinin yanında duracaktır. Çözüm sürecinde alınan kararlara uyulmadı gerekçesi ile ne gerekiyorsa yapılacağını açıklamıştık. Bu süreç bu şekilde devam edecek. Bunlar hep yalan söyledi. Demirtaş da yalan söyledi. HDP, PKK ve Kandil ile kol kola girerek Türkiye'ye hainlik yapacak düzeydedir. Halk 80 milletvekili ile sizi meclise soktu. Neden teröre sarılıyorsunuz. Bu insanlar sizlere bizim haklarımızı savunsun diye oy verdi. Bu savaş, PKK yok edilene kadar devam edecektir. Bir karış toprağımızı vermeyeceğiz. HDP yöneticileri çıksın PKK terör örgütüdür. Bu tür saldırılar bize yapılan saldırıdır de. Sonra çözüm sürecine devam edelim. Kamuoyunu yanılmaya çalışıyor. Bu süreç onların dediği gibi değil, Türk devlerinin istediği gibi sonuçlanacak. Bunu bilsinler..."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.