Tin’den Buldan’a Tepki

Tin’den Buldan’a Tepki

AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın “PKK bir terör örgütü değildir” şeklindeki açıklamasını “Akıl ve vicdan ile izah edilemez” olarak nitelendirdi.

A+A-

AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın “PKK bir terör örgütü değildir” şeklindeki açıklamasına yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi.

 

Açıklamasında Buldan’ın sözlerinin akıl ve mantıkla izah edilemeyeceğini belirten Tin, “Ulusal bir televizyon kanalında katıldığı programda PKK lehine açıklamalarda bulunan ve tüm dünyanın terör listesinde bulunan PKK’ya İlişkin “PKK bir terör örgütü değildir” şeklinde talihsiz bir açıklamada bulunan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ı toplumun vicdanında havale ediyoruz.  15 Ağustos 1984'te Eruh ve Şemdinli'yi basıp 1 askeri şehit ederek silahlı terör olaylarını başlayan PKK’nın bu süre içinde şehit ettiği askerlerimiz ortadadır. Bebek, çocuk, genç, yaşlı dinlemeden kendi ırkını bile öldürebilecek kadar vicdansız olan PKK’nın siyasal kanadı olarak bilinen sözde Kürt halkımızın savunucusu HDP tarafından PKK’nın bu şekilde gösterilmeye çalışılması akıl ve vicdanlara terstir.

 

“HDP’YE OY VERENLER BİR KEZ DAHA DÜŞÜNECEKTİR”

“HDP’den Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giren Pervin Buldan’ın tabanına şirin görünmek için yaptığı bu açıklamayı esefle karşıladığımızın bilinmesini isterim” diyen Tin, “Tekrarlıyorum ki, açıklama, talihsiz ve yürekleri yakan bir açıklamadır. HDP’ye oy veren Denizlili hemşehrilerimizin bu açıklamadan rahatsızlık duydukları, HDP’nin kime hizmet ettiğini net bir şekilde gördüklerine inanıyoruz. Bir daha aynı hataya düşmeyeceklerine olan inancımız da tamdır. AK Parti olarak bizler, gerek çözüm süreci başlangıcı ve gerekse de devamında özverili bir çalışma ortaya koymuş, analar ağlamasın diyerek bu terör sorununu bitirme gayretinde olmuştur” ifadelerine yer verdi.

 

“AÇIKLAMA MANİDARDIR”

Son dönemlerde Kandil, İmralı ve HDP arasında bazı sorunlar olduğu söylemlerine dikkat çeken Tin, bu süreçte yapılan bu açıklamayı manidar bulduklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıllarda dile getirdiğimiz gerçeği yineliyoruz. AK Parti olarak ne pahasına olursa olsun terör sorununu bitirmek için bu dönemde de PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’da yaptığı engellemelere rağmen kararlı bir şekilde çözümler ürettik. Hatırlatmakta fayda var. PKK ile mücadele kapsamında en çok şehidini 1994 yılında verdik. 1994 yılında 1145 şehit veren Türkiye son on yılda PKK ile yürütülen etkin mücadele sırasında 2 Kasım 2002-16 Aralık 2011 tarihleri arasında meydana gelen 11 bin 734 eylemde, 788 güvenlik görevlisinin şehit oldu. 4 bin 487 güvenlik görevlisi de yaralandı. Bunu toplumun bilgisine sunuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.