Tin: KOBİ’lere destek sürecek

Tin: KOBİ’lere destek sürecek

AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Şahin Tin, ekonominin atardamarı olan KOBİ’lere bugüne kadar büyük destekler sağladıklarını belirterek, yeni dönemde de esnaf ve KOBİ’lerin büyümesi ve gelişimi için önemli destekler verileceğini söyledi.

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Şahin Tin, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Günün ilk saatlerinde Bakırlı Mahallesi’ndeki sanayi esnafını ziyaret eden Tin, buradaki işletmelere hayırlı işler diledi. Milletvekili Adayı Tin’e özellikle terörün son bulması, ekonomik istikrar ve büyümenin sürmesi noktasında isteklerini dile getiren esnaf, 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidar temennisini iletti. Milletvekili Adayı Tin ise, ülkenin geleceği açısından 1 Kasım seçimlerinin önemine değinerek tek başına iktidar vurgusu yaptı. Esnaf ziyaretinin ardından değerlendirmede bulunan Tin, “Ziyaretlerimizde halkımız bize lokal sorun ve şikayet değil Türkiye’nin genel durumuna yönelik tespitler ortaya koyuyor. Halkımız ilk önce ‘ben’ demiyor,  ‘önce vatan, millet’ diyor. İstikrar ve huzur isteklerini dile getirirken, terörün bitirilmesini istiyor. Bu anlamda ise tek başına bir iktidar söyleminde birleşiyor. Ülkemizin geleceği ve bekası için en önemli nokta halkımızın da belirttiği gibi tek başına güçlü bir iktidar” dedi.

 

“KOBİ’lerin önündeki engelleri kaldıracağız”

 

Esnaf ve KOBİ’lere yönelik hazırladıkları projeleri de anlatan Tin, şöyle konuştu: “AK Parti Seçim Beyannamemizde önemli bir kısmı ekonominin atardamarı olan KOBİ’lere ayırdık. KOBİ’lerin rekabet güçlerinin artırılarak ekonomik büyümeye katkısının yükseltilmesini sağlayacağız. Her bir KOBİ için 1,5 milyon TL ve her bir risk gurubu için 2 milyon TL olan kefalet limitini, imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin yatırım kredileri için 2,5 milyon TL’ye, her bir risk grubundaki imalatçı KOBİ’ler için ise 3 milyon TL’ye çıkarıyoruz. Ayrıca, diğer KOBİ’ler için 8 yıl olan maksimum vadeyi, imalatçı KOBİ’ler için 10 yıla; diğer KOBİ’ler için yüzde 75 olan kefalet oranını imalatçı KOBİ’ler için yüzde 80’e çıkarıyoruz. Esnafımıza düşük faizli kredi uygulamamıza devam ederken, 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği de vereceğiz. Basit usulde vergilendirilen esnafımızın yıllık 8 bin liraya kadar kazançlarından hesaplanan vergisini almayacağız. KOBİ'lerin finansmana erişimini  artırmak amacıyla taşınırların teminat olarak kullanılmasının önündeki engelleri tümüyle kaldıracağız” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.