Tin : Ekonomik İstikrar Pekişecek

Tin : Ekonomik İstikrar Pekişecek

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, halk oylaması öncesi anayasada nelerin değişeceğini firmalarda çalışanlara anlatmayı sürdürüyor. Şahin Tin; “16 Nisan’da halkımızın vereceği ‘evet’ oyları Türkiye’de siyasi istikrarı sağlayacak ve ekonomik istikrar

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, firma çalışanlarıyla biraraya gelerek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatmayı sürdürüyor. Milletvekili Şahin Tin, Tosunlar, Doğruyol, Gürsan, Şevval, Kabukçu, Bahar, Demsan, Aki Çelik, Yedeks, Sadık Grup, Seymen, Menekşe, Akteks, Aysu, Askon, Hürsan, Faber, Başaranlar, Kaya, İdeahome, ve Alson firması olmak üzere çok sayıda işletmeyi ziyaret ederek çalışanlara Anayasa değişikliği paketinde yer alan maddelerin ayrıntılarını anlattı.  Milletvekili Şahin Tin, firma ziyaretlerinde çalışanlara yönelik yaptığı konuşmasında yeni sistemle ekonomik istikrarın pekişeceğini söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Parlamenter sistemde var olan koalisyon ihtimali ve yönetim boşluğu Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ortadan kalkacak. Yani yeni sistemle koalisyonlar, yönetim boşlukları olmayacak ve bu durum ülke yönetiminde siyasi istikrarı sağlayacak. Siyasi istikrar ise beraberinde ekonomik istikrarı getirecek. Dönem dönem yaşanan ve krizlere yol açan mali ve finansal idaredeki çok başlılık yeni sistemle son bulacak. 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasında milletimizin vereceği ‘evet’ oylarıyla kabul edilecek olan anayasa değişikliği Türkiye’nin kaderini yeniden belirleyecek ve ülkemizin gücüne güç katacak” dedi.

 

YÖNETİM SİSTEMİ DAHA GÜÇLÜ OLACAK

 

Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’de uyumsuz ve esnek olmayan ekonomik sistemin 16 Nisan sonrası yeniden şekilleneceğini ve Türkiye’nin uluslararası arenadaki gücünü artıracağını söyledi. Şahin Tin; “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle değişen dünya şartlarına daha uyumlu, daha esnek, daha güçlü ve tek başlı bir ekonomi yönetimi kurulacak. Ekonomi ile ilgili kurumlar arasında yaşanan uyumsuzluklar tamamen ortadan kalkacak. Yatırımları aksatan bürokratik engeller sona erecek. Artık yatırımlar bürokrasiye takılmayacak. Ekonomi politikaları ve reformlar devlet ve toplum çıkarına uygun planlanacak. Yeni sistemle birlikte uluslararası ekonomik dengelerde ortaya çıkması muhtemel dalgalanma ve değişimlere Türkiye olarak çok daha hazırlıklı olacağız. Güçlü ekonomi için, yatırım ve istihdamın önündeki engelleri bertaraf etmek için 16 Nisan’da millet olarak kararımız ‘evet’ olmalıdır” dedi.

 

ARTIK KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK

 

Türkiye’de yönetim sisteminin mutlaka değişmesi gerektiğini ve milletin artık kaybedecek zamanının olmadığını söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye’de yönetim krizlerinin tavan yaptığı en zor yıllar darbeden sonra yaşanan 1983’lü yıllardır. Büyükler iyi hatırlarlar. Darbeler ve ardından yaşananlar hafızalarımızdan hiç çıkmıyor. Öyle ki, darbe sonrası yaşanan dönemde kimin Milletvekili olacağına bile Milli Güvenlik Konseyi karar verdi ve demokrasi raftan hiç indirilmedi” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.