TİMFED Başkanından Davet Eleştirisi

TİMFED Başkanından Davet Eleştirisi

Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (TİMFED) Başkanı Tahir Telli, Ankara'da düzenlenen İnşaat Sektörü Zirvesi'ne davet edilmemelerini eleştirildi.

A+A-

İMFED Başkanı Tahir Telli, Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneğini ziyaret etti. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliği Koordinatörlüğü'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla bugün Ankara'da düzenlenen İnşaat Sektörü Zirvesi'ne davet edilmediklerini söyleyen TİMFED Başkanı Tahir Telli, "Sektörle ilgili zirve yapılıyor. TİMFED gibi bir kuruluş davet edilmiyor. Kanımızca Başbakan Ahmet Davutoğlu sektörle ilgili yanlış yönlendiriliyor. İmar Yasası, Rant Yasası, Kentsel Dönüşüm gibi önemli gündem maddelerinin olduğu ortamda toplantıya davet edilmememiz düşündürücüdür. İnşaat sektörünü İstanbul merkezli statükocu sektör kuruluşları yönlendiriyor. Adil bir yaklaşım gerekiyor. Kentsel Dönüşüm Türkiye'de durma noktasına geldi. Durum ciddidir, eğer inşaat sektörü batarsa Türk ekonomisi batar" dedi.

 

Müteahhitlik mesleğinin tanımının Türk Ticaret Kanunu'nda bile yer almadığını söyleyen Telli, "Sektörümüzün sıkıntıları büyüktür. Öncelikle müteahhitlik kanunu çıkartılmalıdır. Türkiye'de 300 bin müteahhit olduğu söyleniyor. Bu vahim bir durum. Adam gibi yasa çıkmalı ve çürük elmalar ayıklanmalıdır. Kent merkezinde birine 12 katlı ruhsat veriliyor. 100 metre ileride iki katlı ruhsatı başkası zor alıyor. Menfaat ve rant ilişkilerinin ortadan kalkması için adam gibi bir imar kanununa ihtiyaç var. Sektöre adil bir yaklaşım gerekiyor. Yeni bir imar kanunu ile müteahhitlik kanunu ivedilikle çıkartılmalıdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.