TEOG boş kontenjanları açıkladı!

TEOG boş kontenjanları açıkladı!

TEOG 3'üncü nakil döneminde boş kontenjanları açıkladı. Boş kontenjanların yüzde 67'sini Mesleki ve Teknik Anadolu oluşturuyor.

A+A-

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay dün yaptığı açıklamada, hedeflerinin liselerde eğitim gören öğrencilerin yüzde 50’sine mesleki eğitim vermek olduğunu söylese de bu liselere rağbet gösterilmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) TEOG 3. nakil dönemi kontenjanlarını açıkladı. Vatan Gazetesi’nden İlker Akgüngör’ün haberine göre, İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplam 24 bin 902 öğrencilik boş kontenjan var. Anadolu liselerinde çok az boş yer kalırken, İstanbul ve Ankara'da yaklaşık 70'er kişilik arttırılan İmam Hatip liseleri kontenjanlarında hala önemli sayıda boş kontenjan bulunuyor. Fen liselerinde ise sadece İstanbul'da 150 kişilik yeni bir okul açılmasıyla kontenjan sağlandı. Boş kontenjanların yüzde 67'sini oluşturan Mesleki ve Teknik liselere ilgi ise her yıl olduğu gibi düşük kaldı.

SONUÇLAR 5 EYLÜL’DE

Bu nakil döneminin sonuçları 5 Eylül'de açıklanacak. Yine bir okula yerleşemeyen öğrenciler 5-8 Eylül tarihleri arasında İl ile İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları'na tercihlerini yaparak başvuruda bulunacak. Yapılan bu son tercihlere dair başvuruların sonuçları ise 9 Eylül 2016'da MEB tarafından açıklanacak.

ANADOLU LİSELERİNDE AZ YER VAR

Anadolu liselerinde İstanbul'da boş kontenjan sayısı sadece 33. Onlar da daha çok şehir merkezinin dışında olan okullarda bulunuyor. Ankara'da geçtiğimiz hafta 656'ya çıkarılan kontenjanın yarısı doldu. Su anda 340 öğrencilik boş yer var. İzmir'de ise özel okullara kayıt olduğu düşünülen öğrencilerle boş kontenjan sayısı 197'den 239'a çıktı.

Fen ve Sosyal Bilimler liseleri incelendiğinde İstanbul7da 150 yeni kontenjan görülüyor. Büyükçekmece Şehit Münir Alkan Fen Lisesi'nden gelen 150 kişilik kontenjan son hafta kayıt yaptıracak öğrencileri bekliyor. Ankara'da 6 kişilik boş yer varken, İzmir'de hiç boş kontenjan kalmadı.

EN ÇOK HANGİ LİSELER BOŞ?

En çok kontenjana sahip okul grubu olan Mesleki ve Teknik Anadolu liselerindeki boş kontenjanlar dolmadı. İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplam 16 bin 618 kişilik boş kontenjan bulunurken. Üç büyük şehirdeki toplam boş kontenjanın yaklaşık yüzde 67'sini Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri oluşturuyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.