Temizlik Görevlisi ve Memur Kuluçka Makinesi Yaptı

Temizlik Görevlisi ve Memur Kuluçka Makinesi Yaptı

Memur ve temizlik görevlisi öğrencilerden esinlenip kuluçka makinesi yaptı

A+A-

DENİZLİ'de Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri Bilim Eğitim Fuarı düzenledi. Fuarda temizlik görevlisi Halil Bozkurt ve memur Ali Ergün'ün öğrencilerden esinlenerek yaptıkları ve Taşıyıcı Anne ismini verdikleri kuluçka makinesi ilgi çekti.

 

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan Bilim Eğitim Fuarı törenle açıldı. Eğitim Fakültesi Fuaye Alanı'nda düzenlenen fuarın açılışını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Erdem ve Proje Danışmanı Doç. Dr. Bilge Can yaptı. Akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı fuarda 60 öğretmen adayının çabalarıyla yıl boyu hazırlanan 12 bilimsel proje ve 8 deney görücüye çıktı. Gübreden elektrik üretimi, mıknatıslı çubuk sayesinde içerisindeki yemeği karıştıran tencere gibi projelerin sergilendiği fuar iki gün açık kalacak.

 

Fuarda en çok ilgiyi, fakültede temizlik görevlisi olarak çalışan Halil Bozkurt ile memur Ali Ergün'ün geliştirdiği ve Taşıyıcı Anne ismini verdikleri kuluçka makinesi çekti. 30 yumurta kapasiteli makinede civciv üretmeye başladıklarını söyleyen Ali Ergün, "Ben 24 yıldan beri memur olarak, arkadaşım Halil Bozkurt ise 4 yıldan beri fakültenin temizlik işlerinde çalışıyor. Öğrencilerimizin çalışmalarını izlerken, onların yaptığı projelerden yararlanmak istedik. Biz de yaptığımız kuluçka makinesinde civciv üretimine başladık" dedi. Ergün, makinede ürettikleri ördekleri kampüs içinde yer alan Gölbahçe'ye bırakacaklarını söyledi.

 

Proje Danışmanı Doç. Dr. Bilge Can, projeyle öğretmen adaylarının günlük karşılaştıkları problemlere çözümler üretebilmelerini ve bilimsel süreç becerilerini kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti. Can, bu sene fuarda deney çalışmalarının olduğunu ve ziyarete gelen minik öğrencilere deney yaptırdıklarını söyledi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.