Tavas Zeybekler Anadolu Lisesinde Güzel Şeyler Oluyor

Tavas Zeybekler Anadolu Lisesinde Güzel Şeyler Oluyor

Sosyal ve Kültürel faaliyetlerde başarılı çalışmalar ortaya koyan Tavas Zeybekler Anadolu Lisesibu yıl eğitimde referans olabilecek güzel projelere imza attı

A+A-

Bu projeler kapsamında Tavas Zeybekler Anadolu Lisesinde yapılan yeni bahçe düzenleme çalışması, edebiyat sokağı ve resim sergisi açıldı. Açılışa Tavas kaymakamı Dr. Osman Varol, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, İlçe garnizon komutanı Engin Onur, Tavas İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan İlkhan, okul müdürü Dr. Yüksel Marım ve protokol üyeleri, öğrenciler ve misafirler katıldı.

Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi müdürü Dr. Yüksel Marım, okulumuzu sosyal ve kültürel etkinliklerle farkı fark edilen, eğitim öğretimde ve yönetimde referans okul yapmayı hedeflediklerini, referans okula referans projelerin gerektiğini, “Maksat Yeşillik Olsun” ve “Edebiyat Sokağı” projelerinin bu bağlamda ortaya çıktığını söyledi.  Marım, “Maksat Yeşillik olsun dedik. Yeşillik oldu. Tamamen elimizde olan atık malzemelerden ve paydaşlarımızın maddi ve manevi katkılarıyla okulumuza yakışan bir bahçe düzenlemesi yaptık. Bunda emeği geçen görsel sanatlar öğretmenimiz Nalan Akman’a, destek personelimiz Süleyman Taşsöz’e teşekkür ederim. Edebiyat, kültürün en tatlı meyvelerinin bahçesi, doyumsuz lezzetlerinin dünyasıdır. Maddi hiçbir maliyeti olmayan, yaşadığımız duyguların özetidir. Herkes, edebiyatın içinde kendine yer bulabilir. Edebiyatta her düşünceye her duyguya yer vardır. Bu maksatla öğrencilerimizde farkındalık yaratmak için edebiyat sokağını yaptık. Kitapları kütüphaneye hapsetmedik. Öğrencilerde sanata, sanatçıya, edebiyata, şiire karşı bir ilgi oluşturmak için Türk edebiyatında önemli yerleri olan şair ve yazarların hayatları ve eserleri hakkında birçok bilgiyi sokağımızda bulabilirsiniz. Edebiyat Sokağımızın oluşmasında emeği geçen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Ayşe Kaplan’a teşekkür ederim” dedi.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Referans okul olma ilkesiyle yola çıkan Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi her alanda farkını ortaya koyuyor.  Spor alanında, sosyal ve kültürel alanda başarılı çalışmalara imza atan Zeybekler Anadolu Lisesinde idareci olarak görev yapmış biri olarak bugün burada anılarım canlandı. İstenilirse her şeyin yapılabileceğini göstermek için yapılan bu çalışmalar diğer okullara örnek olacak nitelikte. Görsel sanatlar öğretmeni Nalan Akman, bahçenin düzenlenmesini görevini üstlenmiş. Öğrencilerin ders aralarında dinlenip huzur bulabilecekleri çok güzel bir ortam hazırlamış, emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Tavas Kaymakamı Dr. Osman Varol, “Zeybekler Anadolu Lisemiz çıtayı yükseltti. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha iyi projelere imza atacaklarına inanıyorum. Bahçe düzenlemesi, Edebiyat sokağı ve resim sergisi diğer okullarımıza örnek olur” dedi.

Konuşmalardan sonra emeği geçenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Açılış sonrası müzik öğretmeni Meltem Yetişiş tarafından keman dinletisi sunuldu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.